Presentatie gulden-rapport Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft een drukke dag. Naast de start van de tussenformatie, presenteert Wilders vanmiddag ook het gulden-rapport dat hij heeft laten maken.

Het rapport onderzoekt een mogelijke terugkeer naar de gulden en is gemaakt door het Londense onderzoeksbureau Lombard Street.

Zaterdag lichtte Wilders al een tipje van de sluier. In de Telegraaf stelde de PVV-leider dat het onderzoeksbureau tot de conclusie is gekomen dat de invoering van een Europese munt, de Nederlander 800 euro voordeel per jaar zou opleveren. Maar dat door minder economische groei en de eurocrisis het de Nederlander in feite jaarlijks 2700 euro per persoon kost.

Het onderzoeksbureau dat in opdracht van Geert Wilders onderzoek deed beweert ook dat Nederland minimaal 127 miljard euro kwijt is aan aanhoudende financiële reddingsoperaties voor landen als Griekenland.

Hoe deze cijfers tot stand zijn gekomen wordt vandaag via een rapport en een officiële presentatie bekend gemaakt.

De regeringspartijen VVD en CDA wilden dit weekend nog niet inhoudelijk reageren. De oppositie noem de herinvoering van de gulden herinvoering ‘niet realistisch’.

Oud-minister van Wetenschap en kandidaat partijleider van de PvdA Ronald Plasterk zet zijn vraagtekens bij de werkwijze van de onderzoekers. ’Je moet als wetenschapper niet zeggen, we gaan dit bewijzen. Je moet juist willen weten hoe iets zit.’ Deze uitspraak deed hij in het televisieprogramma Jinek op Zondag.

Het onderzoeksbureau staat bekend als fervent criticus van de euro.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Presentatie gulden-rapport Geert Wilders

  1. Pingback: Live: presentatie gulden-rapport PVV-leider Geert Wilders‎ | Politiek

  2. Pingback: Premier Rutte niet overtuigd door gulden-rapport | Politiek

  3. Pingback: Peiling: Nederlanders hoeven de gulden niet terug | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>