Peiling Tweede Kamer 08-03-2012

De VVD neemt afstand van de concurrentie zonder zelf te scoren.

Dat is de conclusie uit de meest recente peiling van Synovate. Uit de politiek barometer blijkt dat de SP veel terrein heeft moeten prijsgeven.

De SP levert 4 zetels in ten opzichte van de vorige peiling en komt daarmee op 26 zetels.

Zowel de PVV als de PvdA profiteren van het virtuele verlies van de socialisten. De mediahype rond de kandidaten partijleiding van de PvdA legt de partij geen windeieren. Het levert hen 2 zetels winst op en komen daarmee op 23 zetels.

Ook de PVV doet goede zaken, met het gulden-onderzoek gooien zij hoge ogen bij de achterban. Met 3 zetels winst nestelt de partij zich naast de PvdA.

D66 is de laatste partij waar een verandering ten opzichte van de vorige week is te bespeuren. Met 1 zetel in de lift komt hun totaal op 14.

De coalitie met gedoogpartner kan rekenen op een totaal van 70 virtuele zetels, 1 meer dan vorige week. Het rapportcijfer van de regering valt echter met een 5,2 vies tegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Peiling Tweede Kamer 08-03-2012

  1. Pingback: ‘De keuze voor Lutz Jacobi schadelijk voor PvdA’ | Politiek

  2. Pingback: Tweede Kamer peiling 22-03-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>