‘De keuze voor Lutz Jacobi schadelijk voor PvdA’

Uit de Politieke Barometer van deze week blijkt dat de discussie over het fractieleiderschap van de PvdA en de aandacht voor alle kandidaten de partij weer iets laten stijgen. De PvdA wint 2 zetels en komt daarmee op 23. Hoewel in de lift, komt de partij nog altijd 7 zetels tekort ten opzichte van de verkiezingen in 2010.

Uit de Politieke Barometer van Ipsos Synovate naar het leiderschap van de PvdA blijkt dat Diederik Samsom in staat is om de partij weer op een niveau van ruim dertig zetels te brengen. Hij wordt op de voet gevolgd door Ronald Plasterk die de partij in zetelaantal zou kunnen optrekken tot 28.

Nebahat Albayrak bezet de derde plek en zou volgens de peiling goed zijn voor 23 zetels. 

Martijn van Dam geniet weinig populariteit onder de kiezers en zou de partij, ten opzichte van de huidige virtuele zetelstand, 1 zetel doen verliezen.

Uit de peiling zou ook blijken dat de keuze voor Lutz Jacobi zelfs desastreuze gevolgen kan hebben. De partij zou met haar aan het roer gehalveerd kunnen worden. Zij is volgens Synovate slechts goed voor 15 zetels.

 

 

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘De keuze voor Lutz Jacobi schadelijk voor PvdA’

  1. Jeroen Oog in Al

    Ik denk dat als Jacobi eenmaal de politiek leider zou zijn en daarmee veel bekender, haar aanzuigende kracht groot is. Zij heeft dat authentieke, dat eerlijke en vastbeslotene zonder de grimmigheid die Cohen van lieverlee uitstraalde, dat veel dwalende kiezers kan aanspreken. En ze heeft haar woordje klaar. Dat bleek toen ze werd geïnterviewd door PowNews en in Pauw en Witteman deed ze het ook heel goed.

    Nou ja, we hopen het beste er maar van. Ik denk dat Samson ook heel wat in zijn mars heeft. Als er zich maar zo weinig mogelijk spindoctors mee bemoeien en hij zichzelf durft te zijn.

      /   Reply  / 
  2. Leiderschap

    Persoonlijk denk ik ook niet dat mevrouw Jacobi geschikt is voor een rol als lijsstrekker. Regionaal zal ze hoog scoren, maar in mijn ogen ontbreekt het haar aan leiderschap.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Vrijdag: uitslag politiek leiderschap PvdA | Politiek

  4. Pingback: Geen bittere pil voor Lutz Jacobi (video) | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>