Peiling: standpunt Europees Parlement PVV meldpunt

Het Europees Parlement roept het Nederlandse kabinet op afstand te nemen van het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement heeft het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen veroordeeld. In een resolutie wordt het initiatief als discriminerend en verwerpelijk bestempeld.

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat de een kleine meerderheid (53%) van de Nederlandse bevolking het eens is met het standpunt van het Europees Parlement.

Een groter percentage (60%) denkt dat de PVV, met het meldpunt, de imago van Nederland schade heeft toegebracht.

Mark Rutte

In een brief aan de Tweede Kamer heeft premier Mark Rutte inmiddels laten weten geen gehoor te geven aan het verzoek vanuit het Europees parlement. Rutte weigert het meldpunt te veroordelen en benadrukt dat de PVV geen kabinetsstandpunt uitdraagt. In een reactie op de resolutie  over de website van de PVV laat de premier weten dat de vrijheid van meningsuiting alleen mag worden beperkt door de grenzen van de wet.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peiling: standpunt Europees Parlement PVV meldpunt

  1. Mat

    ‘In een reactie op de resolutie over de website van de PVV laat de premier weten dat de vrijheid van meningsuiting alleen mag worden beperkt door de grenzen van de wet.’ Dus kan de premier zijn eigen vrijheid van meningsuiting gebruiken om afstand te nemen van deze website en het te veroordelen ook al kan hij niets aan deze uitwassen van een democratie veranderen.

      /   Reply  / 
    1. Jeroen Oog in Al

      Goed gezegd, Mat. Rutte verschuilt zich achter de vrijheid van meningsuiting om niet te zeggen hij misbruikt die om zijn slappe knieën ten opzichte van Wilders te maskeren.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>