Tweede Kamer peiling 25-03-2012

PVV verliest flink terrein na het vertrek van Hero Brinkman. De partij van Geert Wilders verliest 4 virtuele zetels en komt op een totaal van 21. Dat blijkt uit de meest recente peiling van Maurice de Hond.

De VVD daarentegen doet goede zaken, zij pakken 2 zetels ten opzichte van de vorige peiling en zijn met 31 zetels de grootste partij van Nederland. Op de voet gevolgd door de SP met 30 zetels.

Aangezien er geen beweging zit in het CDA, zij blijven steken op 13 zetels, levert de coalitie 2 zetels in.

D66 mag weer naar boven kijken. Volgens de meest recente peiling wint de partij van Alexander Pechtold weer een zetel en komt op een virtueel totaal van 15 zetels. En ook de Partij voor de Dieren kan een zetel tegemoet zien. De PvdD krijgt er in de peiling 1 bij, waarmee de teller op 3 komt te staan.

Verder zijn er geen verschuivingen. De PvdA blijft daarom op 21 zetels, GroenLinks op 6, net als de ChristenUnie, SGP 3 en als de stand zo blijft zou 50Plus toetreden tot de Tweede Kamer. Zij staan op 1 zetel.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tweede Kamer peiling 25-03-2012

  1. HvanDaal

    Ja, de heer Brinkman is weg. Ik mocht hem wel, maar…..
    Hij heft nu zijn ware gezicht laten zien. Het is een draaikont. Hij heeft achter het programma van de PVV gestaan. Tussentijds een scheve schaats gereden door drankmisbruik, het zij hem vergeven, maar mocht blijven bij de PVV.
    Niet eens met de inhoud van de PVV, sommige onderwerpen moesten anders van hem. Oke, kan ik ook inkomen. Maar nu in deze tijden weglopen, neen dat is huichelaarij. Met de nieuwe verkiezingen had dat altijd gekund. Moet ik vertrouwen hebben in de Hr. Brinkman?
    Evenals de Hr. Samson, leider van de PvdA. Is enkele keren gearressteerd voorheen. Moet ik deze persoon als Min. President zien!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Tweede Kamer peiling 01-04-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>