Tweede Kamer peiling 01-04-2012

De kiezer lijkt zijn adem in te houden voor de nieuwe bezuinigingen en geeft geen krimp. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond heeft er geen enkele verschuiving plaatsgevonden sinds de laatste virtuele tussenstand. 

De partij van de ‘weglachpremier‘ blijft met 31 zetels dus vier aan kop. Op de voet gevolgd door de SP met 30 zetels.

De gedoogcoalitie blijft met 65 zetels stabiel maar kijkt op tegen een torenhoog virtueel verlies van 11 zetels. Zowel de PVV met 21 (-3), als het CDA 13 (-8) doen het in de peilingen alles behalve goed.

De PvdA is samen met de PVV de derde partij van Nederland.

Op afstand gevolgd door D66 met 15 zetels, GroenLinks en ChristenUnie met 6 virtuele zetels, SGP en PvdD met 3, en 50Plus met 1 zetel.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Tweede Kamer peiling 01-04-2012

  1. luuk

    32 maart !

      /   Reply  / 
    1. ron

      VVD 19 %
      pvv 16 %
      cda 5 %
      pvda 5 %
      sp 20 %
      d66 10 %
      gl 10 %
      cu 2 %
      scp 3 %
      pvvd 10 %
      tot. 100 %

        /   Reply  / 
  2. roelof lourens

    gaat deze poppekast onder leiding van Rutte nog door of kiezen we eindelijk voor een stabiele regering onder leiding van Emile Roemer waar de lasten eerlijk verdeeld worden en de rijken niet steeds rijker en de arme armer

      /   Reply  / 
    1. Elisa van Heeswijk

      Emiel Roemer wil niet eens 10 miljard bezuinigen laat staan de 18-14 die het Kabinet Rutte in zijn programma heeft..WAT zou Emiel doen als ie vanwegen het daarvoor NIET halen van 3% een hoge EU boete krijgt?
      Bovendien kan je niet voorkomen dat het financiele verschil tussen een vlijtige werker en een luie niksnutNIET op MAOISTISCHE wijze herdelen ..De werkman ziet daar niets in Emiel en de SP wel..die stelen zelfs 50% van de verdienste van hun leden…Daar heeft de eerste kamer al veel kritiek op gehad..Binnenkort komt daar verplichte verandering in!

        /   Reply  / 
  3. paul

    elk land heeft zijn eigen gelddrukkerij,ik zie het probleem niet waarom nederland altijd MILJARDEN weg moet geven,om een deel van hun eigen bevolking naar de voedselbank de armenstaat te moeten laten lopen.De banken met hun duivelse bonussen,de regering die de banken geld toe speelt,onze lieve heer gaan spelen over griekenland,MILJARDEN en MILJARDEN,die achterlijke ZALM,en nu gaan we iets nieuws doen,we gaan de Euro invoeren.nu gaan we heel stabiel worden.Achterlijke Gerritje.Elk mens weet dat de mens in Griekenland door de hitte aardslui is.Daar had achterlijke Gerritje niet aangedacht.Waarom gaan nederlanders op vacantie naar Spanje,om in de hitte op hun luie reet op het strand te gaan liggen.de Euro is een hele dure FIASCO,en daar komt OORLOG van.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>