Bizarre nieuwe peiling TNS NIPO: 50Plus op 24 zetels

Steun voor 50Plus explodeert in nieuwe peiling TNS NIPO, hoe realistisch is dit?

Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, zou 50Plus 24 zetels kunnen halen. Dat meldt TNS NIPO op basis van een nieuwe peiling. 50Plus zou daarmee de tweede partij zijn. Ouderen blijken bovengemiddeld pessimistisch te zijn over de economische crisis.

In de meest recente peiling van Maurice de Hond en de laatste Politieke Barometer van Ipsos Synovate staat 50Plus op 13 zetels. TNS NIPO peilt nu in één klap 11 zetels meer voor de ouderenpartij. Een duidelijke verklaring voor dit grote verschil is er niet.

De winst voor 50Plus in deze peiling komt van vrijwel alle partijen, van links tot rechts. De VVD verliest ook kiezers aan 50Plus, maar wint er over de gehele linie meer terug en is daardoor met 29 zetels in deze poll weer de grootste partij.

Aan de peiling deden 961 mensen van 18 jaar en ouder mee. TNS NIPO benadrukt dat er een steekproefmarge is. Bij de grootste partij kan die oplopen tot 4 zetels.

Foutmarge
Peilingen moeten we met een korreltje zout nemen. Er is een foutmarge van enkele zetels, dan wel enkele procenten, en ervaringen uit het recente verleden leren ons dat bij echte verkiezingen de uitslag flink kan afwijken van eerdere peilingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bizarre nieuwe peiling TNS NIPO: 50Plus op 24 zetels

  1. Pingback: Nieuwe peiling Maurice de Hond: 50Plus op 16 zetels | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>