Maurice de Hond doet peiling Nieuwe koers CDA

Vandaag zal het Strategische Beraad onder leiding van Aart-Jan de Geus de nieuwe koers van het CDA presenteren en morgen tijdens het congres van de partij wordt de nieuwe koers voorgelegd aan de leden.

Maurice de Hond deed een peiling voorafgaand aan de presentatie van het Beraad. Hierin peilde hij niet alleen de mening van de CDA’ers maar ook van de rest van Nederland.

De belangrijkste vraag die wordt behandeld door de peiling van Maurice de Hond is uiteraard de vraag over de positie van het CDA. Links, rechts of radicaal in het midden?

Hierop blijkt 45 procent van de aanhangers van het CDA de partij nu te zien als gematigd rechts. Waarbij 56 procent aan geeft dat de partij juist thuishoort in het midden van het politieke spectrum.

Overigens is de rest van Nederland het daar grotendeels mee eens. Vier op de tien Nederlanders zijn het eens met de christendemocraten die vinden dat de partij nu gematigd rechts is. Daarnaast vindt ook zo’n 43 procent dat het CDA een middenpartij moet zijn.

 

Maurice de Hond peilde ook de meningen van de CDA’er en Nederlanders over het mogelijke leiderschap van Henk Bleker.

22% van alle ondervraagden antwoord daarop met ja, ten op zichten van 57% die vindt van niet. CDA’ers zelf zijn een stuk milder, 31% vindt Bleker een geschikte kandidaat, ten opzichte van 37% die hierop een negatief antwoord geeft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Maurice de Hond doet peiling Nieuwe koers CDA

  1. Pingback: Mona Keijzer weet zich gesteund door Aart Jan de Geus | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>