Peiling: Plasterk loopt in op Samsom

Bij de Wereld Draait Door draaide Ronald Plasterk op volle toeren. De kandidaat partijleider werd gevraagd naar zijn troefkaart voor de laatste week omdat hij volgens de peiling achterop raakte bij de grote favoriet Diederik Samsom. Naar eigen zeggen had Plasterk geen troefkaart maar zonder het zelf wellicht te weten (of toch bewust) reikte Matthijs van Nieuwkerk de troefkaart aan.

Van Nieuwkerk maakte in zijn interview met Plasterk een korte uitstap naar diens vrouw. De charmante mevrouw Plasterk was een schot in de roos. Met name de wijze waarop de kandidaat partijleider zelf met grote vertedering keek naar zijn vrouw, heeft het goed gedaan bij het grote publiek.

Want de voorsprong van Diederik Samson met de nummer twee Ronald Plasterk is kleiner geworden. Vooral de uitlating over partijgenoot Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, lijkt Diederik Samsom geen goed gedaan te hebben.

Dat blijkt uit de peiling van zaterdag van Maurice de Hond.

Diederik Samsom gaat met 31% aan de leiding. Gevolgd door Ronald Plasterk met 30%. De andere kandidaten lijken nog slechts mee te doen voor spek en bonen.

 

 

 

 

 

Lodewijk Asscher

Uit een peiling onder 728 actieve PvdA-politici, uitgevoerd in opdracht van NRC Handelsblad, blijkt dat PvdA leden Diederik Samsom op dit moment het liefst zien als fractievoorzitter.

Mochten er echter verkiezingen komen, zien zij liever dat de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de partij gaat leiden.

Diederik Samsom over Aleid Wolfsen

Ronald Plasterk bij de Wereld Draait Door

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Peiling: Plasterk loopt in op Samsom

  1. Pingback: Ronald Plasterk winnaar debat Pauw & Witteman | Politiek

  2. Pingback: Vrijdag: uitslag politiek leiderschap PvdA | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>