Peiling De Hond: Amper verschuivingen, coalitie stabiel

Felle oppositiepartijen slagen er niet in om nieuw vertrouwen te creëren

De coalitie blijft stabiel in de meest recente peiling van Maurice de Hond. Dit ondanks allerlei relletjes of commotie in de media, onder meer over de strafbaarstelling van illegaliteit en het mismanagement van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers.

De VVD zakt een zetel, de SP stijgt er eentje. Dat valt binnen de steekproefmarge. De Hond peilde verder het vertrouwen in Weekers. 61 procent van de ondervraagden zou een motie van wantrouwen tegen hem gesteund hebben. Vooral onder SP- en PVV-kiezers is het vertrouwen laag. Ook bij 50Plus geldt dat. Dat zien we vaker in peilingen.

Een risico is volgens mij wel dat deze partijen, vanuit verschillende belangen, met hun agressieve retoriek het vertrouwen zoveel geweld aan doen dat een deel van hun achterban paranoia wordt en straks helemaal niet meer komt opdagen bij verkiezingen. Onvrede aanwakkeren is niet genoeg. Ze moeten ook nieuw vertrouwen creëren.

Foutmarge
Er geldt een foutmarge van enkele zetels, dan wel enkele procenten. Het verleden leert ons dat bij echte verkiezingen de uitslag flink kan afwijken van eerdere peilingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>