Liberalen 58 zetels in Politieke Barometer

Maar PvdA’ers Dijsselbloem en Timmermans populairste ministers

De liberalen van D66 en de VVD naderen in de Politieke Barometer van Ipsos de zestig zetels. Met een foutmarge van max. 2,5% is onbeslist welke van de twee de grootste zou zijn geworden, als er deze week verkiezingen waren geweest.

Samen met CDA en CU zouden VVD en D66 dan een rechtse coalitie kunnen vormen. Die vier partijen staan in deze poll op een meerderheid van 79 zetels.

Opvallend is dat de PvdA’ers Jeroen Dijsselbloem en Frans Timmermans in dit onderzoek met afstand de hoogste rapportcijfers krijgen van alle ministers. Hun partij wordt daar echter vooralsnog niet voor beloond in de zetelpeiling.

De meerderheid van de ministers functioneert volgens de ondervraagden onvoldoende. De slechtst functionerende minister, volgens Nederlandse kiezers, blijft minister van Wonen en Rijksdienst Stef Blok. Hij krijgt slechts een 4,8.

Ten opzichte van een kwartaal geleden is minister van Volksgezondheid Edith Schippers met een 5,2 ook onder de voldoendegrens terecht gekomen.

Zij toonde onlangs haar neoliberale wortels door de kant van de verzekeraars te kiezen in het rechtse verlangen de vrije keuze voor verzekerden te beperken. Een omstreden verandering. Daar zou de daling mee te maken kunnen hebben, maar respondenten is niet om een reden gevraagd, dus dat is enigszins speculatief.

Foutmarge: er geldt een foutmarge van enkele zetels/procenten. Bij Ipsos gaat het dan om ± 2.5% bij de grootste partijen en ± 1% bij de kleine partijen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>