Vertrouwen omlaag in peiling De Hond

Populairste ministers: Dijsselbloem en Asscher, fractieleider: Buma

Voor de archieven. In de zetelpeiling van Maurice de Hond deze week geen enkele verschuiving. In de Politieke Barometer van concurrent Ipsos zagen we afgelopen donderdag dat de negatieve trend bij D66 tot stilstand is gekomen.

De Hond deed deze week aanvullend onderzoek over het vertrouwen in de ministers en de fractievoorzitters. Daarbij zien we enkele verschuivingen.

In de nasleep van de ramp met de MH17 steeg het vertrouwen in met name premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

De populaire Timmermans is eurocommissaris geworden. Zijn opvolger Bert Koenders begint in de middenmoot. Het vertrouwen in Rutte is gedaald.

De populairste ministers zijn de PvdA’ers Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher. De laagste cijfers zijn voor de VVD’ers Stef Blok en Ivo Opstelten.

Buma nipt bovenaan

Bij de fractieleiders staat CDA’er Buma nu met een 4,8 bovenaan. Hij is slechts 0,1 gestegen, met name door zijn eigen achterban, maar omdat SP’er Roemer (4,7) en D66’er Pechtold (4,6) zijn gedaald, scoort Buma nu het minst slecht.

CU’er Slob valt met een 4,5 net buiten de top 3. GL’er van Ojik, SGP’er Van der Staaij en VVD’er Zijlstra zijn met ieder een 4,2 als rapportcijfer de middenmoters.

PvdD’er Thieme (3,9), PVV’er Wilders (3,8) en PvdA’er Samsom (3,7) scoren onvoldoende. Het laagste cijfer is een 2,6 voor het hopeloze 50Plus-geval Krol.

Foutmarge: 2 zetels / bij rapportcijfers een paar tienden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>