CDA Maastricht dient motie kinderpardon in

De fractie van het CDA in Maastricht dient tijdens de komende raadsvergadering op 28 februari een motie voor een kinderpardon in.

Het is voor het eerst dat een afdeling van het CDA dat doet, de partij van minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel.

Dat meldde de voorzitter, Vivianne Heijnen van de CDA-raadsfractie vandaag. ‘We willen een signaal afgeven’, aldus Heijnen.

De motie roept het stadsbestuur op er bij de minister van Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA) op aan te dringen deze kinderen niet terug te sturen naar het land van hun ouders. Leers is oud-burgemeester van Maastricht.

Het CDA bespreekt momenteel met andere partijen in de raad of het mogelijk is om samen een motie in te dienen. Ook PvdA, GroenLinks, D66 en Senioren Partij Maastricht hebben aangekondigd een motie kinderpardon in te dienen.

Er zijn ondertussen 25 gemeenteraden die het initiatief voor een kinderpardon steunen. De wet moet ervoor zorgen dat ‘gewortelde’ kinderen die langer dan acht jaar legaal in Nederland verblijven in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Tussen de 25 gemeenten zitten grote steden als Enschede,  Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en Breda.

Eerder maakten blog.nl al melding van het feit dat er steeds meer burgemeesters zijn die zich in opdracht van hun gemeente bij de minister van Immigratie en Asiel melden.

Tussen de burgemeester zouden ook VVD’ers zitten. En nu dus ook CDA’ers. Zij gaan hiermee dus direct in tegen het stemadvies van hun eigen Kamerfracties.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>