Ook VVD voert de druk bij Leers over kinderpardon op

De Trouw maakt melding van het feit dat er steeds meer burgemeesters zijn die zich in opdracht van hun gemeente bij de minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) melden.

Tussen de burgemeester zouden ook VVD’ers zitten. En zouden daarmee direct indruisen tegen het stemadvies van hun Kamerfractie.

Het initiatief wordt grootmoedig ondersteund door GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi. En pleit voor de invoering van de zogenaamde wortelingswet.

De wet moet ervoor zorgen dat ‘gewortelde’ kinderen die langer dan acht jaar legaal in Nederland verblijven in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Veel bekende Nederlanders hebben zich achter een campagne voor een ‘kinderpardon’ geschaard. De actie, in de rug dus gesteund door Groenlinks, heeft met succes stemmen in gezameld, zodat jonge vreemdelingen in Nederland kunnen blijven. Het kinderpardon zou moeten gelden voor ongeveer 1000 tot 2000 kinderen, die hier al zo lang zijn dat ze hier inmiddels zijn geworteld.

De groep BN’ers bestaat uit mensen als Thomas Acda, Jan Mulder, Angela Groothuizen, Marco Borsato, Filemon Wesselink, Khalid Boulahrouz, Jörgen Raymann en Vincent Bijlo.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ook VVD voert de druk bij Leers over kinderpardon op

  1. Pingback: Kinderpardon kan rekenen op steun 25 gemeenten | Politiek

  2. Pingback: CDA Maastricht dient motie kinderpardon in | Politiek

  3. Pingback: Leers wil alleen vluchtelingen met integratieperspectief | Politiek

  4. Pingback: Raad van Staten kritisch over wortelingswet | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>