Verkiezingsblog 2012: 1 augustus

10:50 Kieswijzer nog niet online

Maak alvast de Kieswijzer van 2010 en schrijf je in voor die van 2012!

10:40 Of sneller thuis?

 

10:30 Nog anderhalve maand tot de verkiezingen van 2012. De politieke partijen zijn druk doende met de campagne: kandidatenlijsten, campagneteams en verkiezingsprogramma’s zijn bekend en de strijd staat op losbarsten.

Op 12 september 2012 gaan we dan (eindelijk) naar de stembus. Maar op welke partij moeten we nu stemmen? Er zullen maar liefst 22 partijen meedingen om de gunsten van de kiezer.  Naast de partijen die reeds in de Kamer zitten doen ook nieuwe partijen zoals 50Plus, het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) en de Piratenpartij mee aan de komende verkiezingen.

De Kiesraad maakte bekend dat er in ieder geval 15 partijen in heel Nederland mee doen aan de verkiezingen. De andere partijen op de lijst in Alfabetische volgorde zijn: Anti Europa Partij, IQ-Partij, Liberaal Democratische Partij, Libertarische Partij, Nederland Lokaal, Partij van de Toekomst, Partij voor Mens en Spirit, Politieke Partij NXD en SOPN.

Voor meer informatie: Wikipedia of op Tweede Kamer.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>