Steeds meer mensen tegen versoepeling ontslagrecht

Kiezers geloven niet in versoepeling van het ontslagrecht als medicijn om eerder uit de economische crisis te komen. Het volgende kabinet kan hier beter niet zijn vingers aan branden. Dat schrijft het FD. Vooral nu steeds meer mensen ontslagen worden en de werkloosheid stijgt, daalt het draagvlak voor versoepeling van ontslagregels.

Uit een enquête die TNS Nipo in opdracht van het FD heeft uitgevoerd blijkt dat er zelfs onder de hervormingsgezinde D66-kiezers geen meerderheid meer voor versoepeling is.

De ontslagrechtversoepeling staat in het Kunduz-akkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie sloten voor de begroting van 2013. Het een belangrijke hervorming.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is, samen met 83% van de werkgevers, voor versoepeling van ontslagregels. De vakbonden (FNV) zijn tegen. Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes ziet de bui al hangen, en zegt de pijn te willen verzachten.

FNV-hoofdbestuurder Catelene Passchier: ‘Als de politieke partijen verstandig zijn, nuanceren ze hun opvattingen over het ontslagrecht. De boodschap dat hervorming van het ontslagrecht nodig is om uit de crisis te komen, dat gelooft Nederland gewoon niet.’

Lees meer op fd.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>