De ‘giganten’ aan zet: Rutte, Roemer en Wilders in debat

Ze hielden zich tot dusver afzijdig maar de lijsttrekkers Mark Rutte (VVD), Emile Roemer (SP) en Geert Wilders (PVV) zullen zondagavond op RTL4 voor het eerst de degens met elkaar kruisen. Ook zal PvdA kopman Diederik Samsom bij dit debat acte de présence geven.

Dat gebeurt in het zogeheten premiersdebat onder leiding van Frits Wester.

De heren Rutte, Roemer en Wilders hielden zich tot dusver afzijdig van de verkiezingsdebatten. Zo deden zij niet mee aan een lijsttrekkersdebat bij de NOS woensdag, wat leidde tot veel verontwaardiging bij andere partijen.

Het RTL debat vindt plaats om 20.00 uur.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “De ‘giganten’ aan zet: Rutte, Roemer en Wilders in debat

  1. Erik

    Alle, zogenaamde, nette heren en dames van Nederland maken elkaar zwart op nationale tv om er zelf beter van te worden. En dit zijn de mensen die het beste met ons voor moeten hebben?
    Ik wil iedere stemmer adviseren niet te luisteren naar de verschillende politieke partijen maar te kijken wat de partijen echt doen.
    Bijna alle partijen praten heel veel maar doen niets waar de Nederlandse burger beter van wordt. Ik heb het dan niet over de financiele wereld, wat voor deze bollebozen de enige meetlat is, maar ik heb het over leefgenot.
    Ik ben altijd een VVD stemmer geweest maar zij hebben mij bewezen dat ze Nederland niet kon beschermen tegen de financiele crisis, sterker nog we zijn sneller gedaalt in die peilingen dan onze omliggende landen.
    Het is crisis voor iedereen in Nederland maar de VVD heeft ervoor gezorgd dat de Quote 500 rijker is geworden. Als zij er alleen maar zijn voor deze doelgroep hoe kan de VVD dan zo groot zijn in Nederland?

      /   Reply  / 
    1. Dagmar

      Het zijn verkoperspraatjes en dan denk je niet verder dan alleen stemmen winnen. Gek dat ik niks heb gehoord over hoe toekomstige ouderen worden uitgebuit , door ze langer door te laten werken en toeslagen opeens af te schaffen, waardoor ze eigenlijk nog langer door moeten blijven dan ze al moeten, om het financieel tekort op te kunnen vangen.
      De nieuwe AOW regeling houdt in. Na 2015 mogen de ouderen niet meer genieten van de oude dag, maar moeten blijven werken tot ze erbij neervallen.

        /   Reply  / 
      1. rekkaw sna

        Ik ben 69 jaar, en werk nog 3x in de week bij mensen die het nodig hebben, Ik vind dat het moet kunnen, geen geteut, ik ben oud en van mijn oude dag genieten, Ik geniet van de dagen dat ik werk, maar ook als ik rust heb, en zo moet het

          /   Reply  / 
        1. Dagmar

          Niet iedereen is nog zo kras op deze leeftijd, dus om zo makkelijk te zeggen ik werk toch ook dus anderen kunnen dat ook. Maar dat de gemiddelde leeftijdssverwachting nu hoger ligt wil nog niet zeggen dat we nu allemaal fitter ouder zijn geworden want een hoop ouderen worden in leven gehouden, terwijl ze al jaren niks meer kunnen,maar de leeftijdsgrens komt daardoor wel hoger te liggen.
          Daarbij komt ook nog eens dat al zou je willen werken nog niet wil zeggen dat je ook een baan krijgt. Tegenwoordig wordt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers in de bedrijven steeds jonger en zullen met hoge uitzondering nog oudere werknemers aannemen.
          Dus ben je éen van de gelukkigen die als oudere, nog in goede gezondheid een leuke parttime baan heeft.
          Ik weet niet of je een alleenstaande of gehuwd bent maar ik zou toch graag naast mijn gezin nog samen met mijn partner een aantal jaren samen leuke dingen willen doen voordat ik dood ga.

            /   Reply  / 
  2. Fred

    Erik; hoe heb je ooit zo dom kunnen wezen om op dat klupje egoistiesche VVDers te stemmmen.
    Dat hebzuchtige soort zorgt alleen voor zich zelf.
    Het zijn de slimste groepering die niet aan jou denken.
    Daardoor hebben we nu zo’n klote maatschappij .
    En CDA , dat zijn stakingsbrekers en slijmers bij de werkgevers.
    Ook niet te vertrouwen dus.
    En SGP ,die waren ook voor apartheid.
    Ook surogaat Christenen dus.
    De echte Christenen zijn de SP ers die komen voor de zwakkeren op.
    En de Pv/d A dan , zou je zeggen.
    Dat zijn politieke parasieten,die voor zich zelf op komen.
    Kijk uit dus !

      /   Reply  / 
  3. Tonny Aukema

    Rutte Telegraaf 27 augustus. Lagere laaten meer groei. Het geld daarvoor haalt Rutte bij zijn vaste prooi, de gepensioneerde.Pensioenen 15% lager Zie ABP(daar hebben wordt het bedrag van 1875 euro, dat de gepensioneerde bij zijn zorgverzekering extra moet betalen fors verhoogd.
    Bij een inkomen van 50000 of meer behoef je niets te bet5alen die solidaire VVD toch. Ge pensioneerden moeten hun huis maar opeten of worden wel uit hun huurhuis gezet en dan moeten zij maar bij hun kinderen aan kloppen.Die hebben het al moeilijk genoeg
    Moeten de ouderen maar op straat zwerven, danis er euthanasie.Zij hebben het lef zo maar oud te worden.
    VVD en CDA hebben nog een oplossiing Ziij gaan beslissen of zieke kinderen en mensen door een arts behandeld mag worden en of hij mediciijnen mag voorschrijven, want de zorg is zo duur.
    VVD en CDA weten wel, dat de zorg zo duur is door de managers, die drie ton per jaar verdienen, geen poot aan het zorgwerk uitsteken, maar de echte verzorgers met een papierkraam en minutentabellen en regeltjes lastig vallen.VVD en CDA zijn de opvolgers en zo een prima baantje later ga je niet aanpakken.Als VVD en CDA de zorg weigeren, dan moet je zelf betalen en anders maar lijden en sterven.
    VVD en CDA behoeven zich niet te verzekeren. Zij gaan voor een goede behandeling en eventuele reanimatie naar het buitenland
    Gelukkig worden zij ook oud.De rollator moeten zij zelf betalen D66 Wat mij betreft mogen zij voor niets een rolstoel.Weet U nog RTL 7
    Presidentskandidaat Rick Santorum Nederland doodt zijn bejaarden

      /   Reply  / 
  4. Dagmar

    Niet alleen de gepensioneerden zijn slechter af ook de aankomende gepensioeneerden na 2015
    Mijn man wordt volgend jaar 61 maar moet nu tot zijn 65,7 jaar doorwerken. terwijl die dacht met 65 jaar met pensioen te kunnen gaan.
    Ons gezamelijk AOW inkomen is dan 50% van het minimumloon ong. 750, euro per maand Ik ben 6,5 jaar jonger dan mijn man en krijg geen AOW toeslag meer,omdat die in 2015 wordt afgeschaft Mijn AOW krijg ik pas als ik de pensioen leeftijd heb bereikt wat 67.
    Ik heb geen enkel inkomen ook geen uitkering en krijg tot mijn pensioenleeftijd niks, terwijl gehuwden waaarvan de partner een uitkering heeft deze naast de AOW van de man gewoon tot de pensoenleeftijd krijgt doorbetaald.
    De overheid zegt dan dat mijn man moet doorwerken terwijl die nu al 7 maanden extra moet werken.
    Ik moet maar en baan gaan zoeken terwijl er nauwelijks banen zijn voor ouderen met weinig werkervaring.
    Of er kan worden gespaard in een crisistijd
    Wie is er dan beter af.

      /   Reply  / 
  5. jefry

    Rutte is voor en met de banken, AOW inkomen, minimumloon750, euro per maand geen AOw, afgeschaft , het laat hem koud, hij lacht er zelfs om. Wilders is in oorlog met de Islam, die man kan zo het gekkenhuis in, als je daar op stemt heb je een steekje los. Blijft Roemer over, is nog vrij van schuld en heeft goede bedoelingen voor het volk. Dat varken van een Wientjes is als de doods voor Roemer, en dat is een teken dat IK SP stem, alweer !!

      /   Reply  / 
  6. altano

    waar de een meer heeft daar heeft de ander minder(of schulden)zo wil de VVD dat nou eenmaal, maar als mensen niets meer te verliezen hebben dan word het voor iedereen linke boel.OOK VOOR DE RIJKEN!!!dat vergeten de sluwe vossen van de VVD. zij verkopen mooie praatjes om op korte termijn rijk te worden maar zijn kortzichtig. zij willen veel werkelozen om een klein groepje werkende arbeiders uit te kunnen buiten, parasieten in de top die zich rijk stelen,tja dat is eerlijk werken volgens de VVD,de SP ziet dat terecht als een van de oorzaken van de crises,door de automatisering zal er ook steeds minder werk komen ,daarom wil de VVD alles privatiseren,zo hou je de regie en macht over het te verdelen werk, zorg , energie,o.v.en andere noodzakelijke producten ,de VVD clan kan ongelimiteerd hun zakken vullen totdat de crisesballon knapt,de VVD wil alleen de kruimeldief keihard pakken, maar de bovengenoemde zware misdaad? tja,dat vinden hun eerlijk zaken doen.

      /   Reply  / 
  7. altano

    LAAT DIE SLEMIEL VAN EEN RUTTE OP DE KERMIS GAAN STAAN,KUN JE LACHEN,DAAR STAAN GOOCHELAARS OOK NET ALS HIJ MET HUN ARMEN EN BENEN TE ZWAAIEN ALS ZE HET PUBLIEK IN DE MALING STAAN TE NEMEN! DIT SOORT ACADEMISCHE MOOIPRATERS IS DE GROOTSTE ERGERNIS VOOR DE TOURINGCARCHAUFFEUR, ZE JATTEN DE KOELKAST LEEG,EN MAKEN EEN BENDE IN DE BUS OM DE CHAUFFEUR TE VERNEDEREN !! MENSEN BLIJF NUCHTER OP 12 SEPTEMBER ZODAT U NIET PER ONGELUK OP DE VVD STEMT!!

      /   Reply  / 
  8. Paul

    Pechtold D66 de Hondenpartij.Schuiven we niet links aan tafel dan schuiven we wel aan de rechter tafel aan.Het licht er aan waar de kluif op tafel staat in de honden bak.Want we zijn weer aan het kwijlen.We kwijlen net zo hard als een Sint Bernhard hond.Blaffen doen we niet,daar moet je mee oppassen.We kwijlen zoals dat ons eigen is het liefst kwijlen we de tong van anderen schoon.Wij honden vreten alles op.Er mag ook op de linkse tafel zowel de rechtse tafel een nep honden bot staan.Niets is ons te dol.Wij spelen overal mee.We zijn nergens te beroerd voor.Straks likken we in de 2 Kamer zowel de rode schoentjes als de witte en bruine en zwartje schoentjes af.Eigenlijk zijn wij van het soort Vuilnis bakkenras.Mochten ze ons in Zwitserland in de 2 Kamer aldaar vragen,als dat zou kunnen.Dan noemen we ons niet D66 maar de Sint Bernhard Partij.

      /   Reply  / 
  9. Tonny Aukema

    Beste Paul, Wat heb ik gelachen om je honden partij. Natuurlijk zullen de kranten het niet plaatsen Zieke en oude honden zal Pechthold wel in een asyl doen, net als de oude mensen. Alleen Geert Wilders neemt het op voor de ouderen , zieke mensen en kinderen en gehandicapten. De andere partijen praten maar over de zorg verhogen en laten de managers, die tonnen moeten verdienen met rust.Tewrwijl ik dit schrijft barst ik af en toe van het lachen.De VVD gaat de zorgpremie verhogen en heeft op een listige manier de pensioenen in handen gekregen. Het stelsel Kamp was afgekeurd door de FNV, Maar CDA en VVD hebben het met de P.v.d.A door de kamer geloodstPensioenen waren de mensen soms 40 jaar voor gespaard hebben zullen wel voor hun vriendjes gebruikt worden.
    Dit plaatsaen, want reactie verzenden is wqeer eens onleesbaar

      /   Reply  / 
    1. Paul

      Tonny,lachen is gezond,hoeft geen belasting over worden betaald.whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        /   Reply  / 
  10. Paul

    Landgenoten,hier spreekt Jan Jan Maat van uit de Hemel.Landgenoten,this toch niet meer te geloven wat ik allemaal kan volgen van uit de Hemel landgenoten.Gaan die hufters van politici in Haag Sinterklaasje spelen voor luie donders in Spanje Griekenland Portugal.Wij krijgen in Nederland hun Zon de palmbomen de blauwe zee en de krekelgeluiden toch ook niet.Wij Nederlanders moeten het maar doen met blik en beton en de stilte van de grijze grauwe lucht die weer in aantocht is.Landgenoten,als ik destijds aan de macht was geweest met vingerafdruk in paspoort,dan hadden ze mij bijkans gespietst aan de eerste beste lantaarnpaal.En toen bromden de Nederlanders om mij heen,en nu vinden ze alles maar goed landgenoten.Net zaten er 5 wijven aan tafel op tv landgenoten.Een presentatrice en de andere 4 wijven waren van politieke partijen.This toch niet te geloven landgenoten,straks zitten alle kerels in Nederland aan het aanrecht en zitten er alleen nog als kip zonder kop lullende wijven in de 2e Kamer.Waar gaat dit naar toe landgenoten.Gisteravond op tv.Dat wijf Neelie Smit Kroes dat toen ze Minister van Verkeer en Waterstaat was,heeft destijds 7 miljoen gulden laten verdwijnen.En ze lult nu met Brussel mee,ze zei:uiteindelijk komt er meer geld binnen dan er wordt uitgegeven.Toen dacht ik landgenoten,dat ze over haar eigen portemonee aan het praten was.Landgenoten ,ik Jan Jan Maat ben nog maar een groentje geweest bij de schande van wat er tegenwoordig gebeurd.Landgenoten,het zijn allemaal dieven zakkenvullers geworden van uw belasting centen.En zulke leugenaars komen niet in de Hemel,,over mijn lijk.Jan Jan Maat.

      /   Reply  / 
  11. Paul

    Landgenoten,,wat er allemaal op dit moment in Nederland gebeurt,was ik zelfs even mijn achternaam Hans Janmaat bijkans in Hemelse luchten in verwarring om in andermans naam te gaan vluchten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>