Reacties doorberekening partijprogramma’s door CPB

Maandag publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) de doorberekeningen van de 10 verkiezingsprogramma’s. De meeste partijen reageren tevreden op de doorrekening. GroenLinks, PvdA en D66 zijn zelfs uiterst tevreden met de berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB).


‘Wij scoren veel beter dan welke partij ook op financiële degelijkheid, sociaal en groen beleid’, aldus Jolande Sap van GroenLinks.

De partijen geven allemaal een draai aan de doorrekeningen. Zo vindt de VVD dat zij laten zien de overheidsfinanciën op orde te krijgen, daarbij ook de lasten te verlichten en nog ruimte overhouden om te investeren. De PvdA claimt dat de partij een unieke positie heeft. ‘Wij brengen met ons programma de financiën op orde, houden de koopkracht op peil en zorgen ervoor dat de sociale voorzieningen er ook morgen nog zijn.’

De PVV wijst op het feit dat de partij goed scoort op de terreinen van economische groei, werkgelegenheid en de koopkracht. Volgens het CDA werken zij op de lange termijn de schuld het snelst weg en creëren zij ook de meeste banen.  

De SP benadrukt dat zij trots zijn. ‘Opmerkelijk is dat de partij weer de koopkracht-kampioen is, zowel voor de lage als de middeninkomens, ‘ aldus de socialisten. En ten slotte reageert ook D66 opgetogen. Volgens die partij zou blijken dat de doorrekening laat zien dat de schatkist op orde komt en de economie blijft groeien.

Lees hier over de belangrijkste effecten van de doorberekening.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reacties doorberekening partijprogramma’s door CPB

  1. Audri

    Iedere partij roept: Wij zijn beter, en een ander is slechter !
    Draaikonten zijn het, hebben alle realiteitszin verloren om GEZAMENLIJK, in het belang van alle inwoners van dit land, samen de schouders eronder te zetten, maar … ook pijn te willen en moeten LIJDEN. ( De politieke leiders willen echter alleen maar leiden )

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>