Huisartsen dagen Schippers

Via een woordvoerster liet de Landelijke Huisartsen Vereniging weten minister Edith Schippers van Volksgezondheid voor de rechter te willen slepen. De huisartsen hebben tevergeefs lang protest gevoerd tegen de terugbetaling en zien nu geen andere uitweg, dan die naar de rechter. De minister staat er anders in, zij vindt dat de huisartsen de afgelopen jaren te veel geld hebben uitgegeven en in deze economisch zware tijden zijn volgens haar bezuinigen dan ook onvermijdelijk.

Minister Schippers had al eens het bedrag dat huisartsen moeten terugbetalen met 14 miljoen euro verlaagd. Daarmee komt de korting die de huisartsen krijgen opgelegd van de minister op 74 miljoen in plaats van de 132 miljoen, zoals deze vooraf was aangekondigd. De huisartsen blijven echter bij hun standpunt dat de bezuiningen veel meer kosten met zich meebrengen dan het zal besparen en het daarmee uiteindelijk alsnog ten koste zal gaan van de patiënt.

Minister Schippers liet als reactie weten dat zij echt al ‘tot het uiterste’ is gegaan om de huisartsen tegemoet te komen. Schippers vindt dat de pijn eerlijk verdeeld moet worden en wil voorkomen dat de rekening slechts en alleen bij de premiebetaler terechtkomt. Uiteraard schermt ze in haar argumentatie vooral met de financieel-economische crisis die nu over Nederland waait. De minister wacht de uitkomst van de gang naar de rechter met goed vertrouwen af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Huisartsen dagen Schippers

  1. Pingback: Werkgelegenheid groeit nog zeker tot 1016 | Politiek

  2. Pingback: Huisartsen leggen werk tevergeefs neer | Politiek

  3. Pingback: Landelijke Huisartsen Vereniging op de vingers getikt | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>