Werkgelegenheid groeit nog zeker tot 2016

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht heeft geconstateerd dat ondanks de sombere economische verwachtingen, de werkgelegenheidsgroei tot 2016 zal blijven groeien. Het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2016’ spreekt over een verwachte gemiddelde groei van 0,4% per jaar.

Het researchcentrum verwacht vooral groei in de (para)medische beroepen en de verzorgende en dienstverlenende beroepen. Volgens het rapport zullen vooral lager opgeleiden uit de zorgsector kunnen profiteren van deze groei. Met de kanttekening dat eventuele bezuinigingen in de zorgsector nog roet in het eten kunnen gooien.

Bent u op zoek naar perspectief? Getipt worden de volgende beroepen: verpleeghulpen en leerling-verpleegkundigen, verplegenden en doktersassistenten, therapeuten en verpleegkundigen, artsen en medisch analisten.

Zie voor meer informatie het volledige rapport.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>