Straffen ‘loverboys’ moeten omhoog

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie wil mensenhandelaren en vooral loverboys strenger straffen. De maximale straf voor mensenhandel moet daarom volgens hem van 8 jaar nu omhoog naar 10 jaar. Mochten slachtoffers van mensenhandel om het leven komen dan kan deze straf zelfs worden opgehoogd naar levenslang.

Loveboys is een ander woord voor pooiers, die het met name op jonge en kwetsbare meisjes hebben voorzien. Zij palmen jongen meisjes met romantische voorstellen in om hen vervolgens de prostitutie in te lokken. Volgens Opstelten is ook voorlichting een manier om dit ernstige misdrijf verder de kop in te drukken.

Het Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha) weet niet exact hoeveel jonge meisjes slachtoffer worden van loverboys. Men spreekt over 210 meldingen in het jaar 2010.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Straffen ‘loverboys’ moeten omhoog

  1. Pingback: Strafmaat straks al voor ontnuchtering opgelegd | Politiek

  2. Pingback: Criminele vreemdeling kan direct zijn koffers weer pakken | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>