Criminele vreemdeling kan direct zijn koffers weer pakken

Het kabinet gaat criminele vreemdelingen vanaf volgend jaar harder aanpakken.

Vreemdelingen die in het eerste jaar na toelating in Nederland worden veroordeeld, raken hun verblijfsvergunning kwijt en moeten het land verlaten.

Dat staat in een wetsvoorstel van minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) dat vrijdag wordt besproken door de ministerraad, meldt de Volkskrant.

De mogelijkheid om criminele vreemdelingen over de grens te zetten was al aanwezig maar de minister wil de de drempel fors verlagen. Het zogenaamde lik-op-stukbeleid moet volgend jaar ingaan en het wetsvoorstel wordt vrijdagmiddag in de ministerraad besproken.

Het kabinet wil met het wetsvoorstel het besef van vreemdelingen laten groeien dat zij met crimineel gedrag hun verblijfsstatus in gevaar brengen. Op deze manier moeten ook huiselijk geweld en ernstige vergrijpen als mensen-, drugs en wapenhandel onder vreemdelingen worden bestreden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>