Vrouwen van Egypte de straat op

Duizenden vrouwen vulden de straten van de Egyptische hoofdstad Cairo. Zij zijn kwaad over het gebruikte geweld tegen vrouwen tijdens de demonstraties op het Tahrirplein.

Op videobeelden is te zien hoe Egyptische veiligheidstroepen korte metten maken met de toegestroomde demonstranten. Extra schokkend waren de beelden van een vrouw die in elkaar gemept werd, beroofd werd van haar spullen en met haar half ontblote lichaam nogmaals in de meeste letterlijke zin van het woord gestampt werd.

Sinds vrijdag, toen de demonstraties in de hoofdstad begonnen, zijn er 13 mensen gesneuveld en zo’n 650 gewonden. De vrouwen van Egypte, zoals ze zichzelf noemen, zijn samengekomen op het Tahrirplein om een protestmars te lopen. Zij richten zich tot het hoofd van het leger, Marshall Tantawi, die volgens hen een lafaard is. En pikken het niet langer: ‘vrouwen van Egypte worden niet vernederd’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen van Egypte de straat op

  1. Pingback: Laatste fase vrije verkiezingen Egypte | Politiek

  2. Pingback: Doodstraf geëist tegen Mubarak | Politiek

  3. Pingback: Rechtszaak Hosni Mubarak hervat | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>