Scholieren gaan protesteren

De scholieren gaan de straat op! Zij willen demonstreren tegen de 1040-urennorm die binnenkort weer de maat zal slaan in het middelbaar onderwijs. Een wetsvoorstel, geïnitieerd door de PVV in de Tweede Kamer en welke met succes werd aangenomen, heeft hiervoor gezorgd. In het voorstel moeten scholen verplicht jaarlijks elke leerling 1040 uur les aan bieden. In de praktijk betekent dit waarschijnlijk dat scholen om het quotum te halen, leerlingen enkele uren per week moet verplichten tot zogenaamde studie-uren binnen de muren van de school. Tot grote ontsteltenis van de scholieren.

Scholieren en de scholierenvakbond LAKS hadden voor aankomende woensdag een demonstratie gepland op de Dam. Naar het nu blijkt zal deze locatie niet afdoende zijn. Door de grote bereidheid te demonstreren moet de organisatie noodgedwongen uitwijken naar het Museumplein in Amsterdam.

De scholieren zijn met name verbaasd over de herinvoering omdat zij nog in 2007 succesvol tegen de norm hadden geprotesteerd. “Iedereen dacht dat na 4 jaar de kous af was”, zo verklaarde bestuurslid Tobias Grond van LAKS. Hij vindt het dan ook “bizar dat de politiek opnieuw de 1040-urennorm wil invoeren.” Omdat “daarmee de ophokuren gewoon weer terug komen”.

De scholieren zijn naar eigen zeggen niet tegen de urennorm maar voorzien grote moeilijkheden bij de uitvoerbaarheid. Volgens hen is het niet mogelijk de uren zinvol in te vullen zonder extra budget.

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Scholieren gaan protesteren

  1. Pingback: Kabinet: ‘basisbeurs moet lening worden’ | Politiek

  2. Pingback: leraren 1040 urennorm staking demonstratie onderwijs | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>