Bleker buigt voor natuurstrook Flevoland

Provincie Flevoland heeft de plannen over de aanleg van het Oostvaarderswold samen met het Wereld Natuurfonds er doorheen geduwd. In een rechtszaak tegen de staat eiste de provincie eerder al 240 miljoen euro.

Dit omdat het vorig kabinet deze al voor de aanleg had toegezegd. De uitspraak wordt in januari verwacht maar Provincie en Rijk hopen er echter zonder rechter uit te komen, dat is als Staatsecretaris Bleker wil meewerken.

Met de komst van het Oostvaarderswold, de natuurstrook dwars door Flevoland die de Oostvaardersplassen en de Veluwe met elkaar moet verbinden, gaat een hoop landbouwgrond verloren. Dit is in tegenspraak met het regeerakkoord. De actie van provincie Flevoland schopt daarom tegen het zere been van Staatssecretaris Bleker (landbouw). Hij had om die reden en omwille van bezuinigingen de afspraken met de provincie Flevoland geschrapt.

Provincie en Rijk willen nu via bemiddeling werken aan een compromis, zodat de rechter zich niet over de zaak hoeft uit te spreken. Als Bleker akkoord gaat over het advies, voortvloeiend uit de onafhankelijke bemiddeling, en daarmee zal mee betalen aan de nieuwe verbinding, gaat hij linea recta in tegen het regeerakkoord.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bleker buigt voor natuurstrook Flevoland

  1. Pingback: Mark Rutte is (s)linkser dan gedacht | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>