Mark Rutte is (s)linkser dan gedacht

Onze premier Mark Rutte is duidelijk, ‘voor wat betreft het land komt er een moeilijk jaar aan, met veel tegenwind.’

In een interview met de Volkskrant laat Rutte weten dat het kabinet volledig op koers ligt en dat het prettig werken is met de ploeg.

Daarnaast vindt hij dat er effectief wordt onderhandeld in de Tweede kamer om meerderheden te vinden voor alles buiten het gedoogakkoord.

In het uitgebreide interview steekt Rutte de loftrompet over de heldere uitleg en transparante werkwijze. Hij vindt het dan ook onterecht dat het kabinet allerlei negatieve stempels krijgt opgedrukt door zijn tegenstanders. Rutte schaart opmerkingen over het feit dat het kabinet een hekel zou hebben aan natuur en cultuur dan ook onder het kopje stemmingmakerij.

Op de vraag of Mark Rutte, ‘de linkse jongen van weleer’ definitief zijn ideologische pak veren van zich af heeft geschud, moet hij een beetje lachen. Het is zijn stelligste overtuiging dat iemand met die echt in de ellende zit recht heeft op een uitkering en dat de rest gewoon moet werken. Daarom zou iemand met een bijstandsuitkering juist VVD of CDA moeten stemmen. Van werk word je immers beter.

Dat Rutte een rechtse jongen is vindt hij dan ook zelf een dogma. Hij is weliswaar leider van een centrumrechts kabinet maar wanneer het gaat om de thema’s als het homohuwelijk, de abortuswetgeving, de euthanasie en de gelijke behandeling kan Mark Rutte met trots zeggen dat hij daar pal achter staat. Dat het af en toe zoals in de kwestie van weigerende trouwambtenaren spaak loopt ligt aan de samenwerking met het PVV, CDA en SGP.

Het kabinet-Rutte is een typisch liberaal/christendemocratisch kabinet, die op drie punten let. Een kleinere overheid, de banenmachine wordt aangezet en meer veiligheid. Op al deze punten raakt het kabinet de kern van de VVD.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mark Rutte is (s)linkser dan gedacht

  1. minimummi

    Slinkse gast ja die Rutte.
    Als je werk wil moet je VVD en CDA stemmen.
    Als je loon wil NIET DOEN !!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Tweede Kamer peiling 08-01-2012 | Politiek

  3. Pingback: Nieuwe visie CDA: ‘hypotheekrenteaftrek bespreekbaar’ | Politiek

  4. Pingback: Ruk naar links levert splitsing in geledingen CDA | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>