Coalitie kraakt en piept

Nu het economisch steeds slechter gaat, Nederland verkeert officieel in een recessie, moet de overheid wederom extra bezuinigen. Eerder al meldde VVD prominenten dat er daarmee een einde komt aan taboes en heilige huisjes. De jacht op mogelijke bezuinigingsposten is daarmee geopend. En daarmee ook het onderling gebakkelei.

Daar waar de hypotheekrenteaftrek een optie leek voor de VVD, meldde de gedoogpartner Geert Wilders dinsdag al direct dat de hypotheekrenteaftrek behouden moest blijven. Het CDA op haar beurt gooide roet in het eten wat betreft het hardrijden op de Nederlandse snelweg. Dat zorgde ervoor dat Minister Schultz (VVD) van Infrastructuur in de kamer met de billen bloot moest. Onlangs stemde de VVD-fractie nog tegen een wettelijk verbod op trouwambtenaren die weigeren homo’s te trouwen. Een onvermijdelijk compromis en  gebaar richting de Christelijke partijen CDA en SGP. Dit kwam de VVD op veel kritiek te staan van met name buiten de partij.

Onderwijl geeft driekwart van de PVV stemmer aan dat Wilders niet mee moet doen aan nieuwe bezuinigingen. Is het CDA, volgens vrijwel alle peilingen, op sterven na dood. En krijgt de VVD zowel van binnen- als van buiten uit steeds meer kritiek te verduren.

Er bestaat een redelijk breed gedragen consensus dat bezuinigingen onvermijdelijk zullen zijn en daarmee tegelijk het besef dat de samenwerking met de PVV groot gevaar loopt, een risico dat genomen moet en zal worden. Doe ’s normaal man!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Coalitie kraakt en piept

  1. Pingback: Kamer trapt op de rem bij 130km plannen | Politiek

  2. Pingback: CDA: ‘aflossen hypotheek moet aantrekkelijker’ | Politiek

  3. Pingback: Wilders basht kerstoespraak koningin | Politiek

  4. Pingback: Column: Verkiezingen | Politiek

  5. Pingback: Peetoom haakte Verhagen pootje | Politiek

  6. Pingback: Tweede Kamer peiling 08-01-2012 | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>