Wilders basht kerstoespraak koningin

Via Twitter vraagt Wilders af: ‘Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks?’

Het is  overigens niet de eerste keer dat Wilders openlijk kritiek uit op de kerstboodschap van de koningin. Wilders hekelde al eerder de ‘multiculti onzin’ die volgens hem onterecht werd gepropagandeerd door de koningin.

De kerstspeech van 4 jaar geleden was volgens hem dan ook volledig tegen de PVV gericht.

Kersttoespraak 2007:

De kerstspraak van Koningin Beatrix was inderdaad, zoals altijd, doorspekt van bemoedigende, bijna belerende woorden, waarin de koningin het opnam voor zaken als duurzaamheid en het milieu.

Andere kamerleden vonden het in  tegenstelling tot Wilders een mooie boodschap. ‘Precies de juiste boodschap van onze Koningin: “Meer laten gelden dan geld alleen…” Duurzaamheid als centraal thema. #kersttoespraak’, twitterde GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren. Diederik Samsom (PvdA) twitterde: ‘De Koningin laat even onomwonden weten wat ze van 130-km-per-uur-weg-met-de-natuur vindt. Hele Kerstboodschap over milieu en natuur #mooi.’

Pure linkse propaganda op de Nederlandse Staatstelevisie dus, die koningin…. Of niet?

Ook vanuit de regeringspartijen kwam trouwens goedkeuring. ‘Kerstboodschap koningin: oproep tot duurzaamheid. Niet als bijzin, maar als centraal thema. Indrukwekkend’, stelde CDA-Kamerlid Marieke van der Werf.

Oordeel zelf.

Kersttoespraak 2011:

 

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wilders basht kerstoespraak koningin

  1. herman lankwarden

    Prachtige toespraak, maar als er een iemand is die over milieu moet worden aangesproken dan schijnt dat de Koninklijke familie te zijn als groot aandeelhouder van de grootste vervuiler uit Nederland; SHELL.
    Lees: NIGERIA en de XL-Pipeline in Canada en de US.

      /   Reply  / 
  2. commen sence

    Laat de Koningin haar niet door werk verworven vermogen delen of belasting betalen. Groetjes aan de armen. Uw bent arm omdat de Koningin haar vermogen niet deelt.

      /   Reply  / 
  3. koos

    @commen sence, daar heeft de koningin weinig mee te maken. De zorg kost veel geld omdat iedereen die een bestuursfunctie heeft meer verdient, dan de koningin, bij huisvesting is het nog een nog een graadje erger en over de banken mag je helemaal niets zeggen.

    En daarbij onze kinderen moeten in de toekomst ook verder, dus milieu en duurzaamheid ( lees; lager meegaan dan een paar jaar )
    zijn wel degelijk zaken die belangrijker zijn dan 130 km pu rijden.
    ikke ikke ikke de rest kan stikke zou een mooi slogan zijn voor Wilders, een vervelende waardeloze vent die stookt en voor tweedeling zorgt.

    En zijn afspraken met zijn kiezers niet nakomt, dat heeft hij al bewezen. Meer personeel voor de zorg ? laat me niet lachen.

      /   Reply  / 
  4. LevidX

    @koos
    Ach… met dat kortzichtige geouwehoer kom je echt nergens…

    Ach het was toch verder ook gewoon een toespraak van niets…

    Wilders met zijn one-liner komt niet echt veel verder… maar dat gezever over duurzaamheid; tja… schijnheilig geouwehoer van een kut die gewoon aandelen shell bezit…

    maar goed…. hypocriet gedrag is ons koningshuis niet vreemd….

    dus heel begrijpelijk dat Wilders nu wel op zijn nummer word gezet, maar ga nou niet net doen alsof onze koningshuis, onze koningin plotseling een halve heilige is…. want dat zijn ze daar absoluut niet…..

      /   Reply  / 
  5. koos

    Nee. ze is niet heilig, maar de woorden die ze spreekt, in de ecologie komt de term duurzaamheid ook veel voor. Hier wordt bedoeld dat men grondstoffen duurzaam moet gebruiken en er niet meer onttrokken moet worden dan de natuur zelf bij kan maken. Door het respecteren van de hulpbronnen zullen volgende generaties er ook gebruik van kunnen blijven maken. Alle ontwikkelingen die op technisch, politiek, sociaal, ecologisch of economisch gebied bijdragen aan een gezonde aarde zijn duurzaam, en dragen dus bij aan de duurzaamheid.goed dat op komt voor duurzaamheid toch, die kut…

      /   Reply  / 
  6. koos

    Nee. ze is niet heilig, maar de woorden die ze spreekt, in de ecologie komt de term duurzaamheid ook veel voor. Hier wordt bedoeld dat men grondstoffen duurzaam moet gebruiken en er niet meer onttrokken moet worden dan de natuur zelf bij kan maken. Door het respecteren van de hulpbronnen zullen volgende generaties er ook gebruik van kunnen blijven maken. Alle ontwikkelingen die op technisch, politiek, sociaal, ecologisch of economisch gebied bijdragen aan een gezonde aarde zijn duurzaam, en dragen dus bij aan de duurzaamheid. Goed dat deze kut op komt voor duurzaamheid toch ? die kut…

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Wilders dreigt met verkiezingen: ‘Premierschap Roemer lonkt’ | Politiek

  8. Pingback: Column: Verkiezingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>