Kamer trapt op de rem bij 130km plannen

Een deel van het plan om op snelwegen 130km/u te rijden moet Minister Schultz van Haegen (VVD, infrastructuur) later invoeren. Daartoe heeft een meerderheid in de Tweede Kamer besloten. De invoering die per september 2012 stond gepand is daarmee, voor 60 procent van de geplande wegen, van de baan.

Het merendeel van de Kamer vindt dat een groot deel van de Nederlandse snelweg niet veilig genoeg is om harder te rijden. Zij willen dan ook dat deze wegen eerst veiliger worden gemaakt alvorens in te stemmen met de plannen van de VVD en PVV. Ook regeringspartij CDA vindt, tegen de zin in van haar coalitiepartij en gedoogpartner, dat er eerst een onderzoek moet komen naar de ongelukken op acht snelwegen waar al reeds 130 kilometer wordt gereden.

Over deze ongelukken, waar sinds ruim een half jaar 130 kilometer per uur gereden mag worden, is nog veel onbekend. Tot gisteravond wilde minister Schultz van Haegen daarover ook geen uitleg geven. Of zij weigerde cijfers over meerdere jaren te overleggen of deze zullen tot op heden gewoon ontbreken. Dit tot ergernis van het CDA, die met smart zitten te wachten op het aangekondigde onderzoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kamer trapt op de rem bij 130km plannen

  1. Pingback: Kamer trapt de rem definitief in | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>