Kamer trapt de rem definitief in

Een CDA-motie werd donderdag avond aangenomen in de Tweede Kamer. Minister Melanie Schultz (VVD, Verkeer) wilde vanaf september 2012 op 60 procent van de snelwegen 130 kilometer per uur rijden. Het CDA ging plotsklap pontificaal dwars liggen waardoor de dromen van menig man, snelheidsduivel en VVD prominent in een klap in duigen vallen.

Via een motie is nu beklonken dat alleen op snelwegen waarbij geen enkel twijfel bestaat over verkeersveiligheidsrisico’s vanaf september een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur geldt.

CDA Kamerlid Sander de Rouwe is verantwoordelijk voor de wegversperring. Hij wil eerst aanpassingen aan de wegen, voordat de gaspedaal mag worden ingetrapt. Hoewel Schultz zegt te kunnen leven met de beslissing van de Kamer, geeft zij toe een sneller (!) scenario in gedachte te hebben gehad. En voegt ze daaraan toe ‘ik sta daar nog steeds achter. Onze wegen zijn veilig’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kamer trapt de rem definitief in

  1. Pingback: Column: politiek jaaroverzicht | Politiek

  2. Pingback: Uitbreiding asfalt rondom Schiphol legitiem | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>