Uitbreiding asfalt rondom Schiphol legitiem

De snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere mogen worden uitgebreid. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Minister Melanie van Schultz van Haegen (VVD) Infrastructuur en Milieu wilde extra asfalt rondom de snelwegen van Schiphol om de files te bestrijden.

Een groep inwoners uit Amsterdam-Oost, Duivendrecht en Diemen probeerde hier een stokje voor te steken en stapte naar de rechter.

Tevergeefs blijkt nu. De bezwaren van 41 particulieren, bedrijven en organisaties tegen het besluit van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Om rede van geluidsoverlast wilde de bewoners, bedrijven en organisaties in de omgeving de plannen van de minister dwarsbomen. De Raad van State besloot dat die angst ongegrond was. Het akoestisch onderzoek lijkt dit echter tegen te spreken. Volgens dat onderzoek is er helemaal geen sprake van extra geluidsoverlast.

Een groep inwoners van Amsterdam-Oost, Duivendrecht en Diemen zegt daarover het volgende, ‘wij voelen ons aan alle kanten niet begrepen. Het besluit is wel degelijk genomen op basis van verouderde gegevens over de files en de luchtkwaliteit’. De mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen een uitspraak van de Raad van State ontbreekt echter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Uitbreiding asfalt rondom Schiphol legitiem

  1. Pingback: Raad van State kritisch over Crisis- en herstelwet | Politiek

  2. Pingback: Minister Schultz van Haegen blijft in gebreke omtrent spoorveiligheid | Politiek

  3. Pingback: Minister Schultz wordt op het matje geroepen na verkeersinfarct | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>