Raad van State kritisch over Crisis- en herstelwet

De Raad van State heeft kritiek op het plan van het kabinet om de Crisis- en herstelwet permanent te maken.

De wet maakt het mogelijk kortere bezwaarprocedures te maken, waardoor bijvoorbeeld wegen sneller aangelegd kunnen worden.

De Crisis- en herstelwet is tijdens de kredietcrisis in het leven geroepen om de economie te stimuleren.

De wet kwam er in de Eerste Kamer maart 2010 maar met moeite door. De Tweede Kamer pleitte er toen al voor om de wet permanent te maken.

Volgens een adviesuitspraak van de Raad van state  zou niet duidelijk zijn waarom de wet permanent moet worden gemaakt. Ook wordt er in twijfel getrokken in hoeverre projecten door nieuwe regelgeving daadwerkelijk sneller zullen worden uitgevoerd. Volgens de Raad van State zijn er bij belemmeringen in de voortgang veelal andere factoren verantwoordelijk.

Het ministerie van Infrastructuur en Mileu heeft inmiddels gereageerd. Zij hebben het plan op een aantal punten verduidelijkt of aangepast. Zo is de duur van het wetsvoorstel niet langer ‘permanent’. De wet zal simpelweg ‘verlengd worden voor een onbepaalde tijd’. Wat een beetje klinkt als hetzelfde in andere bewoordingen.

Het is nu aan de Tweede Kamer om te beoordelen of de aanpassingen afdoende zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>