Hypotheekrenteaftrek niet langer heilig

In de wandelgangen maar ook handig doorgelekt via de media wordt het geluid voor extra bezuinigingen luider. In tijden van Economische weemoed durven Politici meer en zijn sommige huisjes niet langer meer heilig.

Zo sluit Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) daarom niet uit dat de hypotheekrenteaftrek binnen de coalitie onderwerp van discussie wordt zodra er meer moeten worden bezuinigd. Ook de VVD lijkt langzaamaan de hypotheekrenteaftrek bespreekbaar te willen maken. Oud VVD-leider Ed Nijpels zei dat in het tv-programma Eva Jinek op zondag. Hij vindt dat het onmogelijk is deze maatregel in stand te houden. De renteaftrek zou volgens hem jongeren belemmeren in het kopen van een huis. Het instrument was bedoeld om het bezit van een eigen huis te bevorderen maar is nu zijn doel voorbij geschoten, vindt Nijpels.

In reactie laat Wilders van de PVV weten dat hij ‘als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid’ zal vechten. En dus de hypotheekrenteaftrek koste wat het kost wil behouden. Volgens de PVV-leider moet er bezuinigd worden op Europa, subsidies, de publieke omroep en andere linkse hobby’s.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hypotheekrenteaftrek niet langer heilig

  1. ikzoekeenkoophuis

    Vroeg of laat gaat men de hypotheekrente aftrek toch aanpassen

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Job Cohen ruikt bloed | Politiek

  3. Pingback: Coalitie kraakt en piep | Politiek

  4. Adri

    Dat lijkt me in ons aller belang volstrekt logisch !
    Als we dit nu niet gaan veranderen, lopen we veel grotere schade op !
    Wij willen toch niet met “open ogen” in een verschrikkelijke (financiele) val lopen….
    De hypotheekrente is ooit met het doel om het eigen huizenbezit voor de modale Nederlander mogelijk te maken, een zeer loffelijk streven.
    Maar dat doel zijn we allang voorbijgeschoten, het is verworden tot een fiscaal voordeel voor tweeverdieners en boven ( 2x ?) modaal verdieners.
    Dat tij moeten we keren !!!
    Introduceer een max. hypotheekrenteaftrek van plm. 20.000 Euro per jaar, dan blijft de oorspronkelijke doelstelling tot stimulering van huizenbezit in stand, en heeft een groot gedeelte van de huizenbezitters er geen last van.
    De huizenmarkt koelt dan mogelijk iets af, zodat de zeepbel niet “knapt” maar langzaam leegloopt. Daar hebben we toch allen baat bij ! (zowel als eigenaars, banken en overheid)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: BNR: ‘rente-aftrek voor CDA niet langer heilig’ | Politiek

  6. Pingback: Wilders dreigt met verkiezingen: ‘premierschap Roemer lonkt’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>