Job Cohen ruikt bloed

Daar waar extra bezuinigingen als een donkere wolk boven Nederland lijken te hangen, ziet de Partij van de Arbeid kans op zonneschijn. Volgens Job Cohen moeten er namelijk nieuwe verkiezingen komen als de coalitiepartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV het niet eens worden over de extra bezuinigen.

Het Centraal Planbureau publiceerde cijfers waarbij bezuinigen wederom onvermijdelijk lijken. Als reactie hierop zei Cohen dat hij er niks voor voelde om in plaats van de PVV, als gedoogpartner te fungeren wanneer de coalitie er onderling niet uit zou komen.

Of de zittende coalitie er niet uit zal komen, is nog maar de vraag. Jan-Kees de Jager gaf als reactie op dezelfde cijfers van het Centraal Planbureau dat aanvullende maatregelen ‘onontkoombaar’ zijn en er geen enkel vlak meer een taboe rust.

PVV-leider Geert Wilders wil tot februari wachten met de keuze verdere bezuinigen door te voeren. ‘De seinen staan op oranje, dus de kans is wel groot’, zei hij dinsdag in een reactie op de nieuwste economische vooruitzichten van het Centraal Planbureau.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Job Cohen ruikt bloed

  1. Pingback: Hans Spekman ‘angst regeert’ | Politiek

  2. Pingback: Column: Verkiezingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>