Werkeloos? Sla je Kamp elders op!

Minister Henk Kamp (VVD) van Sociale Zaken vindt het niet nodig om een ‘nieuw banenplan’ tegen de stijgende werkloosheid door de economische crisis te initiëren. Volgens Kamp is het kabinet allang bij het aantreden begonnen met een ‘banenplan’. Gezien de grote schare werkelozen en groeiende werkloosheid een discutabele uitspraak.

Tijdens de besprekingen van de begroting van Sociale Zaken benadrukte Kamp nogmaals dat de maatregelen die het kabinet neemt afdoende zullen zijn. Hij wees daarmee verwijten van de oppositiepartijen PvdA, SP en Groenlinks resoluut af.

Kamp wil daarnaast fraude in uitkeringen harder en sneller aanpakken. Volgens Malik Azmani (VVD) moeten mensen die fraude plegen met hun bijstandsuitkering ‘desnoods de bak in, als zij dit gestolen gemeenschapsgeld niet terugbetalen’.

Ten slotte werd vandaag bekend dat, als het aan minister Kamp ligt, uitkeringsgerechtigden moeten verhuizen als zij daarmee aan een nieuwe baan kunnen worden geholpen. Het zou hierbij ook gaan om slecht betaalde baantjes, zoals flexwerk. Op het eerste gezicht lijkt het plan logisch maar of het ‘verlaten van huis en haard’ voor een tijdelijk contract met elkaar in verhouding staat is maar de vraag. Kamp wordt er bij de oppositie en 500.000 werkelozen waarschijnlijk niet populairder op.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Werkeloos? Sla je Kamp elders op!

  1. everhiss

    als kamp de verhuis kosten steeds na een half jaar overneemt en de kosten voor de makelaar.

      /   Reply  / 
    1. minimummi

      Maar t wordt wel steeds goedkoper.
      Van de ene kartonnen doos naar de ander.
      En de tijd dat aardbeien geplukt kunnen worden, kun je ook best even doorkomen in een portiekje….tot aspergetijd bv.

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Duizenden onderwijsbanen op de tocht | Politiek

  3. Adri

    In principe is het voorstel van de heer Kamp volstrekt reeel.
    Het is geen voorrecht dat mensen in ons land een werkeloosheidsuitkering ontvangen, maar het is beslist geen verworven RECHT.
    De belastingbetaler draait nu voor de kosten op, en we worden overspoeld met mensen uit het buitenland die in ons land de vacatures invullen. Dus zo lossen we het werkeloosheidsprobleem zeker niet op.
    Kruip eens in de huid van de buitenlanders, die ver van huis en haard een (tijdelijke) boterham verdienen, en realiseer je de ontberingen van deze mensen.
    (nu niet meteen suggestieve negatieve beelden over deze categorie inprenten)
    Onze voorouders zwierven alle wereldzeeen over, en ook over land waren er veel handelsactiviteiten. Zodoende konden we achteraf zeggen “de gouden eeuw”.
    Alleen met een positieve instelling kunnen we teleurstellingen van “geen werk meer” bestrijden.

      /   Reply  / 
    1. Alma

      De gouden eeuw was een roof periode,en voor de beroofden absoluut niet goud, wij hebben in nederland een verzekering tegen werkeloosheid, hiervoor wordt premie betaald en het potje zit erg vol.Ik begrijp dat een regering in de huidige situatie naar dit potje lonkt, maar ze ermee weg te blaten komen om dit nu te roven zou onwettig, asociaal en dom zijn.

        /   Reply  / 
      1. Audri

        @Alma:
        Wij waren en zijn nog deels een HANDELSNATIE.
        Dat betekent dat je zo goedkoop mogelijk koopt (in een markt van overvloed), en dit zo duur mogelijk verkoopt (in een markt van schaarste). En dat noem jij roof ??

          /   Reply  / 
  4. Pingback: Column: Moderne Slavernij | Politiek

  5. Pingback: Rotterdam gaat bijstandtrekkers op de knieën dwingen | Politiek

  6. Pingback: Meldingsplicht werkgevers bij massaontslagen | Politiek

  7. Pingback: Onafhankelijke arbeidsinspectie zo 2011! | Politiek

  8. Pingback: Lekker weer weerhoudt Zuid Europese arbeidsmigrant | Politiek

  9. Pingback: Minister Henk Kamp VVD werkeloosheid werkelozen | Politiek

  10. Jan Post

    Ja, verhuizen, voor elk 3 maandelijks baantje. Zag gisteravond ook zoiets op TV. Onze oud wethouder in Leeuwarden nu in de Randstad, wil Rotterdammers aan het komkommerkneuzen zetten. Wat wethouder Florijn vergeet, zijn de kosten van levensonderhoud, die blijven maar stijgen. Daar komen nu de reiskosten naar het Westland nog bij. Dus 200 meer dan de uitkering en 400 kosten extra, dat motiveert niemand om te werken. Van werken moet je beter worden. De polen kunnen dat wel, want in Polen zijn de kosten lager. dus komen die met flink wat huis. De werkeloze Rotterdammer lijdt oer maand 200 schade als hij aan het wek gaat. J. Post Leeuwarden

      /   Reply  / 
  11. Pingback: PvdA faliekant tegen verhuisplicht Henk Kamp | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>