Lekker weer weerhoudt Zuid Europese arbeidsmigrant

Volgens minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD), dreigt Nederland niet te worden overspoeld door arbeidsmigranten uit landen die door de eurocrisis zijn getroffen.

Er is wel tendens te bespuren in het aantal migranten dat uit Spanje, Italië en Griekenland naar Nederland komt, ‘maar de ervaring uit het verleden leert dat zij na verloop van tijd teruggaan’. Dat zei Kamp zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Een reden zou het lekkere weer in Zuid Europa zijn. 

Kamp maakt zich geen zorgen over het feit dat er in die landen in het verleden geen crisis was en nu wel. Volgens Henk Kamp worstelen die landen ’zich wel weer uit de crisis. Bovendien is het lekker weer daar.’

De minister zei daarentegen wel dat hij zich zorgen maakt over de toenemende immigratie vanuit Oost-Europese landen. Volgens Henk Kamp zijn zij door het minimumloon niet goedkoper dan Nederlanders en zou de voorkeur moeten uitgaan naar een Nederlandse werknemer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lekker weer weerhoudt Zuid Europese arbeidsmigrant

  1. Pingback: Kamp gaat werkelozen achter hun broek aanzitten | Politiek

  2. Pingback: Nederland in het midden van Europese driehoek | Politiek

  3. Pingback: PVV hekelt Europees Immigratiebeleid | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>