D66-leider Alexander Pechtold wraakt Linkse oppositie

Alexander Pechtold lichtte gisteravond bij Pauw & Witteman, de keuze van D66 toe waarom hij zich niet wenst te voegen tot het clubje linkse oppositie dat afgelopen zaterdag met een alternatief plan kwam om Nederland door de crisis te helpen.

Volgens Pechtold zou de manifestatie ‘Een Ander Nederland’ teveel hiaten bevatten. De partijen op links negeren volgens de leider van D66 de structurele problemen op de arbeidsmarkt, de AOW-leeftijd en het oplopende begrotingstekort. Met name de SP zou te ver uit het straatje van D66 liggen.

Overigens sluit, mocht het kabinet komen te vallen, Alexander Pechtold op voorhand geen enkele partij uit. Dat wil zeggen: op de PVV na. Ook de SP mits zij over Europa enigszins willen bijdraaien zou een geschikte partner zijn om mee samen te werken, aldus Pechtold.

Bij aandringen van de P&W gesprekspartners sprak de D66 fractieleider een voorkeur uit voor een Paars Plus kabinet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “D66-leider Alexander Pechtold wraakt Linkse oppositie

  1. Pingback: Pechtold wil geheim akkoord SGP op tafel | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>