Pechtold wil geheim akkoord SGP op tafel

D66-leider Alexander Pechtold wil van premier Mark Rutte weten welke afspraken hij en de SGP hebben gemaakt.

Als het aan Pechtold ligt komt het akkoord met de SGP op tafel.

Er is ophef ontstaan over een uitspraak van de premier afgelopen zaterdag bij een bezoek aan het SGP jongerendag. Daarin gaf Rutte aan dat de betrouwbaarheid van de SGP hem bevalt aangezien ‘afspraak is afspraak’ er geldt.

Pechtold wil nu dinsdag in de Tweede Kamer van de premier weten of hij wel of niet echte afspraken met de SGP heeft gemaakt.  ’Is er een akkoord met de SGP, doe er dan niet besmuikt over en maak die afspraken openbaar.’ Aldus de D66-leider. Pechtold vindt het geen probleem dat er afspraken zijn gemaakt maar vindt wel dat de Nederlandse bevolking wel het recht heeft om te weten wat er allemaal is afgesproken.

Volgens D66 zit er een nare bijsmaak bij het stemgedrag van de coalitie en met name bij de VVD. Zo wordt vermoed dat er onder andere op gebieden als euthanasie, koopzondagen en abortus toezeggingen gedaan zijn aan de SGP.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pechtold wil geheim akkoord SGP op tafel

  1. Pingback: Premier Mark Rutte: er zijn geen afspraken met SGP | Politiek

  2. Pingback: Pechtold: ‘Bij val kabinet moet Kamer het initiatief nemen’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>