Henk Bleker heeft toch ambities om de kar te gaan trekken

In mijn column deed ik al een lichte toespeling maar nu blijkt het toch echt te gaan gebeuren.

Henk Bleker sluit niet uit dat hij partijleider van het CDA wil worden. Dat zei Bleker tegen het tijdschrift Elsevier.

Henk Bleker, de paardenfokker en gescheiden vader met twee dochters en een zoon, maakte furore als interim-voorzitter van het CDA. Overleefde als staatsecretaris een motie van wantrouwen van de Partij van de Dieren en krabbelde moeizaam doch fier overeind na z’n P&W Mauro-blunder.

Heeft een prachtige nieuwe vriendin (26) en beschikt over voldoende zelfspot om het swikkie bij het noodlijdende CDA te gaan lijden.

In de Elsevier geeft Henk Bleker aan, dat in tegenstelling tot minister Jan Kees de Jager (Financiën) en oud-minister Camiel Eurlings, hij niet bij voorbaat bedankt voor de functie van partijleider.

Bleker doet ook nog een opmerkelijke uitspraak over de SP. De staatsecretaris vindt dat de SP en het CDA steeds meer gemeen hebben. ‘Zoals de aandacht voor kleinschaligheid en gemeenschapsdenken.’

Nieuwe koers

Het noodlijdende CDA bevindt zich sinds het vertrek van premier Jan Peter Balkenende in een machtsvacuüm.

Deze week presenteert het Strategische Beraad onder leiding van Aart-Jan de Geus de nieuwe koers van het CDA tijdens een congres van de partij.

Betekent dit de opmars van een even kleurrijke, charismatische als bekritiseerde nieuwe leider van het CDA? En past Henk Bleker in het nieuwe keurslijf van het Strategisch Beraad?

To be continued. 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Henk Bleker heeft toch ambities om de kar te gaan trekken

  1. Inge

    Na de vorige Jack nu een nieuwe “jack”??

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Marja van Bijsterveldt is niet bezig met CDA-leiderschap | Politiek

  3. C.Pauckner

    De meeste katholieken zijn hypokrieten. Als het CDA nog wat wil in Nederland dan geef ik ze een tip in tijden van ressesie. Volgens het laaste nieuws maakt onze Henk Bleeker zich zorgen om het Het kunduz-accoord? Ik zal hem helpen met zijn CDA. Heel eenvoudig! Maak alle overheidssubsidiepotjes b.v. Hypoteekrenteaftrek, Kinderbijslag, AOW, zorg-toeslag, huurtoeslag, arbeidskorting, inkomensafhankelijk.Schaf voor mensen met een inkomen van € 60.000 Netto per jaar deze regelingen af. Ze verdienen genoeg. en hebben al die potjes niet nodig. Dr. Willem Drees zou u dankbaar zijn. Ook al is dit rechtsongelijkheid. We Hebben immers al een tijdje geleden bepaald dat niet ieder mens zomaar recht heeft op het krijgen van kinderen indien zij geestelijk of lichaamlijk niet instaat zijn om naar vermogen een kind op te voeden omdat dit een te grote druk legt op de samenleving (in financiele zin wel te verstaan). Mensen met hoge inkomens doen eigenlijk het zelfde (financeieel gezien). In financieel moeilijke omstandigheden voor de samenleving blijven zij overheidssteun trekken, OM DAT ZIJ ER RECHT OP HEBBEN, maar de samenleving kan dit niet meer betalen en ze zijn zelf instaat deze last te dragen? Dan, hebben zij hier geen recht op. Deze regelingen zijn bedoeld voor de onderkant van de werkendeklasse. Niet de bovenkant.

    Namens Willem Drees,
    C. Pauckner.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>