Geert Wilders dreigt: 50/50 dat het kabinet valt

Er is vijftig procent kans dat het huidige kabinet valt. Dat heeft Geert Wilders vandaag gezegd in gesprek met Frits Wester bij RTL-Z.

Wilders opende ook het vuur op de SP, de partij die in de opiniepeilingen momenteel de grootste is. Volgens hem is de SP ‘een wolf in schaapskleren’.

Volgens Wilders heeft de SP ‘de wind mee’. Hij vindt dat een sympathieke man als Emile Roemer dat ook toekomt. De PVV-leider zet echter zijn vraagtekens bij de inhoud van de partij. Tegen RTL Z zei Wilders, ‘dat gun ik ze van harte. Maar als je naar de inhoud kijkt hou ik mijn hart vast dat ze het ooit in Nederland voor het zeggen krijgen.’

Volgens Wilders is de SP-kiezer niet goed op de hoogte over typische SP-standpunten. Met de SP aan de macht zou Nederland volgens Wilders ‘Europeser, onveiliger en duurder worden’ en neemt (uiteraard) de immigratie weer toe.

De PVV heeft zelf van dichtbij ondervonden dat oppositie voeren makkelijker is dan verantwoordelijkheid dragen. De PVV doet het sinds zij, als gedoogpartij aan het kabinet kleven, niet goed in de peilingen. ‘Meebesturen doet pijn. Wij hebben pijnlijke ombuigingen moeten accepteren’, legt de PVV-leider uit.

Over nieuwe miljardenbezuinigingen verwacht Wilders tijdens de tussenformatie harde onderhandelingen met VVD en CDA. Juist om te voorkomen dat de SP en de PvdA aan de macht komen, wil Wilders de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV het liefst overeind houden, maar ‘niet tegen elke prijs’.

Wilders schat de kans op 50 procent dat de gedoogcoalitie de nieuwe bezuinigingsronde overleeft.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geert Wilders dreigt: 50/50 dat het kabinet valt

  1. Mat

    De PVV en verantwoordelijkheid dragen??? Pijnlijke ombuigingen moeten maken??? De onderhandelingen waren nog niet eens begonnen of hij zette de verkiezingsbelofte over de AOW al bij het grof vuil. Als Geert Wilders vindt dat oppositie voeren makkelijker is dan verantwoordelijkheid dragen zal hij wel blij zijn dat hij dit zeer binnenkort weer mag gaan doen.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: PVV pleit voor uitzonderingsregel gezinshereniging | Politiek

  3. Pingback: Tweede Kamer peiling 26-01-2012 | Politiek

  4. Pingback: De grote kabinetsbezuinigingen zijn bekend | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>