PVV pleit voor uitzonderingsregel gezinshereniging

Gedoogpartij PVV pleit ervoor dat de Europese richtlijn voor gezinshereniging wordt verscherpt. Dit gaat echter niet lukken als andere lidstaten niets zien in het voorstel.

Wanneer andere lidstaten er niks voor voelen om strengere eisen te stellen aan gezinsmigranten wil de PVV gebruik maken van een uitzonderingsregel. Als Europa de kabinetsplannen voor gezinsmigratie blokkeert, moet Nederland kiezen voor een zogeheten opt-out vindt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma.

Dit biedt een lidstaat van de Europese Unie de mogelijkheid zich niet aan een bepaalde Europese afspraak te hoeven houden. Dezelfde regel die het Verenigd Koninkrijk heeft ingezet om niet mee te doen aan de euro.

Als het aan de PVV ligt moet Nederland een dergelijke drastische maatregel nemen om te voorkomen dat ‘de door niemand gekozen Eurocommissaris Malmström ons gedoogakkoord door de shredder haalt’.

Volgens Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) wordt het moeilijk om het gedoogakkoord er op dit punt doorheen te krijgen ‘Nederland krijgt geen steun van andere landen voor wijziging van het Groenboek.’ In het Groenboek zijn de regels over gezinshereniging vastgelegd.

‘Alleen een wonder kan het kabinet nog helpen,’ aldus D66-Europarlementariër Sophie in ‘t Veld.

Vandaag begint de JBZ-raad en vergadert minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) met zijn Europese collega-ministers van justitie en binnenlandse zaken over de kwestie.

Leers heeft al aangegeven dat evenals de oppositie hij ook niets voelt voor een opt-out, al is hij het met Fritsma eens dat het Groenboek ‘niet alles gebracht heeft waar we wel op hoopten’.

Er is binnen de EU nog geen beslissing genomen over aanscherping van de regels. Malmström verzamelt tot maart op- en aanmerkingen van lidstaten

Dreigement PVV

De Partijleider Geert Wilders verklaarde eerder al dat de aanscherping van de richtlijn van cruciaal belangrijk is voor de PVV. ‘We gaan als PVV natuurlijk geen extra bezuinigingen slikken als het Groenboek van eurohippie Malmström slecht blijft en de PVV de immigratiemaatregelen uit het gedoogakkoord niet uitgevoerd zou worden.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PVV pleit voor uitzonderingsregel gezinshereniging

  1. Pingback: Vraag om zwarte lijst van dure tandartsen neemt toe | Politiek

  2. Pingback: Anti-Timmermans stem PVV | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>