Staking leraren onverantwoord

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) vindt het niet verantwoord dat docenten juist in de toetsweek een stakingsdag hebben gepland. ’Ik begrijp niet dat de vakbonden en besturen deze oproep doen om te demonstreren.’

In een interview met NU.nl gaat de minister in op het feit waarom zij de lerarenactie onverantwoord noemt. ’Juist in de toetsweek is er behoefte aan rust, stabiliteit en structuur’, zegt de minister. ‘Elke les doet er toe. Ik ben meer van het werken dan van het staken.’ 

De leraren in het voortgezet onderwijs demonstreren tegen de 1040-urennorm die binnenkort weer de maat zal slaan in het middelbaar onderwijs.

Een wetsvoorstel, geïnitieerd door de PVV in de Tweede Kamer en welke met succes werd aangenomen, heeft hiervoor gezorgd. In het voorstel moeten scholen verplicht jaarlijks elke leerling 1040 uur les aan bieden.

Dit tot grote ontsteltenis van het onderwijs zelf. Ook zijn de leraren fel tegen de inkorting van de zomervakantie van zeven naar zes weken.

Volgens de organiserende onderwijsbond AOb doen een slordige 20.000 leraren van 700 scholen mee aan de staking. 164 scholen zijn daardoor de hele dag gesloten. En op veel andere scholen vallen de lesuren uit.

De Eerste Kamer moet zich nog over het wetsvoorstel buigen. De Algemene Onderwijsbond (AOb) hoopt uiteraard dat het hele feest alsnog niet door gaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Staking leraren onverantwoord

  1. Pingback: Marten Kircz doet geen afstand van kwetsend uitlatingen jegens Van Bijsterveldt | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>