PVV wil Polen aan virtuele schandpaal nagelen

De PVV lanceert woensdag een site waarop mensen kunnen klagen over mensen uit zogeheten MOE-landen, landen in Midden- en Oost-Europa. De partij wil de verzamelde klachten aanbieden aan minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD).

‘Heeft u overlast van MOE-landers? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen’, staat er op de site vermeld.

PVV-Kamerlid Ino van de Besselaar geeft in het AD tekst en uitleg. ‘Wij willen goed inzicht krijgen in overlast van Midden- en Oost-Europeanen op het gebied van criminaliteit, alcoholisme en drugsgebruik, het dumpen van huisvuil en prostitutie’.

De Poolse ambassade is niet blij met het initiatief. Een woordvoerder van de Poolse ambassade uit zijn bezorgdheid, ‘Beledigende partij-initiatieven dragen niet bij aan een kalme discussie.’ Veel Polen zijn ongerust over het veranderende klimaat voor Oost-Europese arbeidsmigranten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PVV wil Polen aan virtuele schandpaal nagelen

  1. Pingback: Brussel content over Bulgaren en Roemenen | Politiek

  2. Pingback: Reactie Kamp over PVV website MOE-landers | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>