Oppositie wil Rutte in Japan

PvdA en ChristenUnie vinden dat de premier Mark Rutte in hoogst eigen persoon naar Japan moet gaan om daar te spreken over de dreigende sluiting van autofabriek NedCar.

Het is voor de oppositie niet genoeg als vicepremier Maxime Verhagen volgende week alleen zou afreizen naar Japan om te ‘knokken om NedCar overeind te houden’.

Tweede Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie drong in het debat van woensdag aan op een maximale inzet. Daar hoort de aanwezigheid van premier Rutte zeker bij volgens het Kamerlid.

Schouten: ‘Het kabinet moet een maximale inspanning doen om NedCar te behouden. Hiervoor legt de aanwezigheid van de premier meer gewicht in de schaal. Maar ook moet aan Mitsubishi duidelijk worden gemaakt dat zij haar verplichtingen richting de werknemers moet nakomen.’

Eerder al drong PvdA-leider Job Cohen er op aan dat Rutte mee zou reizen naar Japan.

PVV

‘De Jappen moeten lappen’. Dat is de boodschap die PVV-Tweede Kamerlid Roland van Vliet vandaag op het Malieveld in Den Haag voor minstens 1500 medewerkers van autofabriek NedCar meegaf. Dit was tijdens de manifestatie tegen de dreigende sluiting van de Nedcar fabriek in Born.

PVV Kamerlid Van Vliet zou graag zien dat de Japanse eigenaar Mitsubishi op de proppen komt met een goed sociaal plan voor de medewerkers. ‘Het onderste moet uit de kan om NedCar te helpen’, zei Van Vliet. Maar, zo benadrukte hij, sprookjes moeten niet worden beloofd.

Behalve Roland van Vliet waren er ook andere bekende gezichten van politieke partijen op het Malieveld vertegenwoordigd. Waaronder PvdA-leider Job Cohen, CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en SP-leider Emile Roemer.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oppositie wil Rutte in Japan

  1. Emilia

    Misschien kan Wilders (PVV) zich ook sterk maken dat de Jappen overgaan tot uitbetaling van de Japanse Ereschulden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>