De kiezer is verdeeld over onderhandelingen

De kiezer is op voorhand verdeeld over de verwachtingen van de tussenformatie. Dat blijkt vandaag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Een kleine meerderheid van 53 procent van de kiezers verwacht dat VVD, CDA en gedoogpartner PVV er niet uitkomen als zij in maart moeten onderhandelen over extra bezuinigingen.

Van de VVD-kiezers vindt 78 procent en van de CDA-achterban 66 procent het verstandig als als de PVV-leider Geert Wilders inbindt om het kabinet overeind te houden.

Net als uit een eerder peiling blijkt dat kiezers vooral willen dat de gedoogcoalitie van VVD en CDA en PVV zich richt op het stimuleren van de economie in plaats van verder bezuinigen. Bijna driekwart pleit voor het stimuleren van de economie, terwijl 22 procent meent dat de regering zich vooral moet richten op het begrotingstekort.

Een kleine meerderheid van de kiezer 60% is voor grote bezuinigingen op ontwikkelingshulp. Dit percentage is het hoogst bij de VVD-kiezers (98%) en het laagst bij GroenLinks (18%).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>