PVV blijft opfokken: ‘meldpunt Oost-Europeanen doorslaand succes’

Terwijl de kritiek over het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen van de Partij voor de Vrijheid (PVV) aanhoudt, besluit de partij nog wat extra olie op het vuur te gooien.

In ongeveer een week tijd zijn er ruim 46.000 klachten binnengekomen en dat wordt door de PVV dan ook breed uitgemeten in een advertentie in de Volkskrant van zaterdag.

De partij laat via de advertentie weten dat ondanks dat de teller op ruim 46.000 staat er nog wel ruimte is voor meer. ’Maar er kan nog meer bij!’ stelt de advertentie provocerend.

‘Heeft u ook te maken met hinderlijke overlast, of bent u uw baan kwijtgeraakt door de massale instroom van Midden- en Oost-Europeanen? Wacht niet langer en laat het ons meteen weten op www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl’, vervolgt de advertentie.

Het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen heeft in zowel binnen- als buitenland voor veel discussie gezorgd. Sinds de partij van Geert Wilders het meldpunt introduceerde, ligt het dan ook zwaar onder vuur. Zo hebben Oost-Europese ambassadeurs in Nederland een brief gestuurd aan de Nederlandse regering waarin de site wordt afgekeurd.

Ook het Europees Parlement en diverse eurocommissarissen vinden het meldpunt schandalig en discriminerend. ‘De PVV-website druist volstrekt in tegen de Europese principes’, zei Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie en Grondrechten) vrijdag. ‘In Europa staan we voor vrijheid. We staan voor een open continent waar burgers kunnen gaan, werken en studeren waar ze willen’, aldus Reding.

Premier Mark Rutte (VVD) weigert tot dusver moedig de site te steunen of af te keuren en schermt met het feit dat hij het een partijaangelegenheid vindt.

De man op de straat

Uit diverse peilingen en onderzoeken blijkt overigens dat het initiatief van de PVV niet alleen maar op slechte commentaren kan rekenen.

Zo zou volgens de Gelderlander, bijvoorbeeld, twee op de drie Gelderlanders vinden dat het PVV-meldpunt over Midden- en Oost-Europeanen weliswaar een slecht idee is maar vindt toch meer dan de helft van de ondervraagden (53 procent) het wel goed dat de PVV de problemen rond arbeidsmigranten in kaart wil brengen. Volgens bijna de helft van de ondervraagden zouden veel politici de problemen onderschatten.

Uit een peiling van het EenVandaag Opiniepanel onder circa 17.000 leden bleek eenzelfde resultaat. Het meldpunt van de PVV vinden de meeste mensen (60%) een slecht initiatief. Daarentegen staat toch nog een op de drie (32%) wel positief tegenover het meldpunt. Deze bevinden zich overigens vooral onder de PVV- en VVD-stemmers.

Ook een peiling van Maurice de Hond over de (eventuele) overlast van MOE-landers en het meldpunt van de PVV kwam naar voren dat hoewel mensen zo’n virtuele schandpaal niet sjiek vinden, staat toch nog 44% neutraal tot positief tegenover de website.

 

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “PVV blijft opfokken: ‘meldpunt Oost-Europeanen doorslaand succes’

  1. Jules Vismale

    Ik vraag me af waar Brussel en Den Haag het lef vandaan halen om te beweren dat zij vcor VRIJHEID opkomen wat Europeanen betreft nou ze het over dat omstreden standpunt van de PVV hebben! De EU houdt ons al decennia’s in gijzeling met als voorbeelden: een opgedrongen en gehate euro, een aangepaste grondwet waar Nederland massaal NEE tegen zei, de aansluiting van Oost-Europa met West-Europa in 2004 wat in het westen niét werd gevierd, miljarden overmaken aan arme landen in Zuid-Europa, het ondemocratisch invoeren van een Europese president, vlag, leger, volkslied, grondwet etc. en als Wilders en de PVV dáár een meldpunt over hadden geopend reken maar dat er talloze negatieve reacties over binnenkwamen! Hadden zij een klachtenpunt geopend over radicale imams, moslims en criminele allochtonen dan zou dat weer door Brussel en Den Haag als racisme en discriminatie zijn bestempeld! Mochten moslimextremisten echter uitroepen dat zij alle autochtooonse Europeanen willen uitroeien omdat zij ongelovige honden en varkens zouden zijn en dat zij van Europa een islamstaat willen maken dan wil ik nog wel eens zien of zij dáár ook tegen gaan protesteren!

      /   Reply  / 
    1. henk

      200% met eens we moeten meer mensen hebben die zo denken .

        /   Reply  / 
  2. michel

    wat een soepzooitje bij de pvv. waaren het niet eerst de moslims zijn het nu de bulgare en polen.. vraag me af of die geert verder kan denken dan zijn gezeik over buitenlands gasten en iets bedenkt voor deze crisis maar echt iets zinvol zit er bij de pvv niet in…. een ding is zeker goed van de pvv en dat is de animalcops.. toch stem ik de volgende keer op de partij voor de dieren… daar maken ze geen misbruik van mijn stem….

      /   Reply  / 
    1. geert jansen

      gewoon naar opsporing verzocht kijken naar wegmisbruikers enz die mensen met die hele grote mond waar komen die weg raar toch niet uit nederland kom kom de pvv doet goede dingen pas op wij komen er onder te zitten ze passen zich nooit aan ons aan helaas de waarheid.

        /   Reply  / 
      1. Floris

        Als die partij nog groter groeit komt u vanzelf wel achter de ware aard van deze mafketels, verder zullen ze ons echt niets goeds opleveren. Wie neemt Nederland nog serieus mocht Wilders ooit minister president worden?

          /   Reply  / 
  3. Jeroen Jansen

    Ik wil graag een meldpunt openen om overlast te melden van autochtone Nederlandse buurtbewoners die de hele dag niks anders doen dan zich het leplazarus zuipen achter de tv, schreeuwend de dag doorkomen en mij tot waanzin drijven, in plaats van zich nuttig te maken voor zichzelf en de maatschappij en het vuile werk te doen dat nu door Oost-Europeanen wordt opgeknapt. Wij Nederlanders hebben zoveel te zeiken maar naar onszelf kijken, ho maar. Overlast van iedereen is onwenselijk dus meet met 1 maat, zet ook de asociale Nederlanders maar achter slot en grendel. Daarnaast wil ik overlast melden van comazuipende jongeren die de buurt onveilig maken en in het centrum lawaaischoppen waardoor ik me niet meer veilig voel en het centrum in ieder geval ‘s avonds mijd. Gaat de PVV ook daar iets aan doen en wordt ook voor deze misstanden een Meldpunt begonnen?

      /   Reply  / 
    1. geert jansen

      kom eerlijk zijn wat deed je zelf voor 7 jaar???????

        /   Reply  / 
  4. Jan Noordzij

    Grote kans dat de mensen van de PVV niet capabel genoeg zijn om iets zinnigs met de ingeleverde klachten te doen.
    En dat het bij het verzamelen van reacties blijft, die we dan weer nooit te zien krijgen.
    Maar het is wel weer een geslaagde stunt van ze.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: De kiezer is verdeeld over onderhandelingen | Politiek

  6. Floris

    Wanneer zien mensen nou eens eindelijk in dat Wilders een mafketel is. Het gaat echt niet beter worden in Nederland als deze partij bijft groeien.

      /   Reply  / 
    1. Jules Vismale

      @ Floris, wij hebben Wilders helemaal niet nodig om een “pleefiguur” te slaan in Nederland en Europa zoals dat ook was gebeurd onder Pim Fortuyn! Maar u wilt toch hopelijk zeker niét dat een extremistische moslimpartij aan de macht komt of dat de overige partijen in de Tweede Kamer nog méér van ons geld blijven overmaken naar failliete landen in Zuid-Europa? In Brussel zitten nóg grotere mafketels en huichelaars in de EU die ons kikkerlandje het liefste willen veranderen in een Europese provincie met alle ondemocratische plannen die ik bovenaan al heb vernoemd! Overigens, moet Wilders soms van u, alle allochtoonse en autochtoonse Nederlanders, moslims en Oost-Europeanen die hem haten de doodstraf krijgen voor “discriminatie”? Ik hoop écht van niet!

        /   Reply  / 
      1. Floris

        Wat dacht u er van om gewoon al het extremisme te vermijden? Heeft u mij iets horen zeggen over de doodstraf voor Wilders? Ik heb kritiek op zijn politiek niet op de persoon Wilders. Ik ben van mening dat Wilders niet bepaald gezond is voor ons land, en de internationale samenwerking. Denkt u dat Nederland zich redt als geïsoleerd landje met Wilders als minister president?

          /   Reply  / 
        1. Jules Vismale

          Ik ben inderdaad tegen ál het extremisme waar ook ter wereld (zie bijv. de site van Michel Krielaars over Rusland) en ik heb op mijn beurt niét beweerd dat ik Wilders als minister-president zou willen. Duitsland heeft zich recent nog ontdaan van een corrupte president, Christian Wulff, die er niet eens voor terugschrok om iedereen die zijn misstanden aan de kaak wilde stellen te gaan chanteren. Er zijn helaas al genoeg Europeanen (vooral in het westen) die van de EU, de euro en de bestuurders in Brussel verlost willen worden en dat was al ver voordat we iets over Wilders vernamen. Bovendien heb ik niets tegen Oost-Europeanen, mits ze zich aanpassen in Nederland want rotte appels heb je tenslotte overal in Europa en de rest van wereld. Ik verwacht zelfs dat de EU snel ten onder gaat door grootsheidswaanzin en interne verdeeldheid (net als de toren van Babel) en als dat zou gebeuren dan horen we misschien ook niets meer over Wilders!

            /   Reply  / 
  7. Pingback: Klachten meldpunt PVV loopt in de duizenden | Politiek

  8. Pingback: ‘Geert Wilders is een echte machtspoliticus’ | Politiek

  9. Pingback: Resolutie tegen Nederlands meldpunt Midden- en Oost-Europeanen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>