‘Geert Wilders is een echte machtspoliticus’

In de Elsevier zegt Paul Schnabel, socioloog en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat de PVV-leider Geert Wilders een ware machtspoliticus is.

Volgens Schnabel wordt Wilders niet geremd door enige emoties en dat maakt hem zo gevaarlijk.

Schnabel zet in de Elsevier Geert Wilders af tegen Pim Fortuyn. Volgens de SCP directeur was Fortuyn, anders dan Wilders ongevaarlijk.  ’Die wilde vooral bemind worden en was daardoor kwetsbaar. Fortuyn wilde niet zozeer de premier van Nederland worden, als wel de Koningin.’

Schnabel reageert ook op het PVV meldpunt waarop geklaagd kan worden over mensen uit zogeheten MOE-landen, landen in Midden- en Oost-Europa. Hij acht dit zeer schadelijk voor de reputatie van Nederland. Zo’n initiatief sluit naadloos aan bij wat Schnabel noemt de ‘Dutch Freak Show’. Het past in het rijtje ‘gekke dingen’ van hoe het buitenland met stijgende verbazing naar Nederland kijkt.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Geert Wilders is een echte machtspoliticus’

  1. Jules Vismale

    Als Bolkestein, Paul Schnabel (die wél een grote snavel opzet over Wilders maar niét tegen échte criminelen!) nou het lef hadden om te gaan klagen over de EU, de enorme geldverkwistingen aan Griekenland, misdadige autochtonen en allochtonen en haatzaaiende moslimextremisten dan waren ze nuttiger bezig! Wat die “verbazing” betreft van het buitenland over Nederland: ik kan me goed indenken dat wij al jaren voor schut staan met onze softheid tegen de verkeerde figuren, iets wat Wilders al aankaarte, en het bewijst goed dat wij nóóit en te nimmer zullen samensmelten met andere Europese landen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Somber nieuws CPB: begrotingstekort volgend jaar 4,5% | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>