Schultz: begrotingstekort heeft een streepje voor

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt het terugdringen van het begrotingstekort in Nederland voor nu belangrijker dan investeren in wegen, spoorweg- en waterverbindingen.

In het Financieele Dagblad verklaarde de minister dat het nog niet duidelijk was waar het geld om het begrotingstekort te verminderen vandaan moet komen.

‘Ik denk wel dat we allemaal met bezuinigingen te maken krijgen, dus ook mijn ministerie’, denkt Schultz.

De minister, NS en spoorwegbeheerder ProRail werden onlangs bekritiseerd in een rapport over de kwaliteit van het spoornetwerk. Het rapport maakte duidelijk dat investeringen erg gewenst zijn. Tegelijkertijd is het volgens het Financieele Dagblad relatief gemakkelijk om grote bedragen te bezuinigen op infrastructuur.

Schultz erkent dit en is ook van mening dat het begrotingstekort terugdringen prioriteit heeft: ‘Schrappen op investeringen is niet goed voor de economie. Dat kun je natuurlijk altijd als een motief gebruiken. Tegelijkertijd zeg ik dat het betalen van 11 miljardeuro rente per jaar op de staatsschuld veel erger is.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>