Minister Schultz van Haegen wil 130 gaan rijden

Als het aan de minister van verkeer Melanie Schultz van Haegen (VVD) ligt geldt per 1 september dit jaar op 45 procent van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Op een later tijdstip wordt nog eens op 10 procent van de autosnelwegen de snelheid verhoogd, dat schrijft de bewindsvrouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Op dit moment geldt op een aantal snelwegen al een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. De minister wilde dat uitbreiden tot in totaal 58 procent, maar het CDA wilde eerst zeker weten dat de wegen veilig genoeg waren om de snelheid te verhogen.

Volgens de minister kan het plan van aanpak voor de zomer nog aan de Kamer gepresenteerd worden. Het oorspronkelijke plan was dat in september al op bijna 60 procent van de wegen 130 kilometer gereden zou mogen worden. Het CDA zag toen, net als een meerderheid in de Tweede Kamer, teveel onzekerheden over de veiligheid.

Na een aantal aanpassingen met betrekking tot de verkeersveiligheid lijkt het CDA nu overstag te gaan, de enige vraag die rest is ‘waar die aanpassingen van worden betaald’ aldus die partij.

Op wegen waar nu al 130 geldt, blijft die snelheid gehandhaafd. Het verhogen van de maximumsnelheid is een van de beloftes in het rapport van Rutte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Minister Schultz van Haegen wil 130 gaan rijden

  1. Pingback: Voor Schultz heeft begrotingstekort een streepje voor | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>