Minder voetbal door bezuinigingen publieke omroep

Bij de omroepen verdwijnen de komende jaren ruim 600 voltijdbanen. Ook zal er flink worden bezuinigd op de voetbaluitzendingen.

Vanmiddag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de nieuwe Mediawet, het juridische fundament onder de veranderingen. Bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Henk Hagoort, lichtte CDA-minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vorige week per brief in over de plannen die de NPO in overleg met de omroepen maakte.

Naast het verlies aan banen zal ook de programmering op de schop gaan. ‘We willen in de breedte alle genres blijven uitzenden. Maar daarbinnen gaan we het aantal kortlopende programma’s iets terugbrengen omdat die in verhouding duurder zijn om te maken dan langere series.’ Valt te lezen in de brief van de NPO.

Hagoort weet in de Volkskrant te melden dat ook het voetbal niet aan de bezuinigingen zal ontsnappen. ‘De NOS kan na de huidige contractperiodes in elk geval niet meer èn de Eredivisie èn de Champions League uitzenden.’

Het kabinet heeft zich, in de vorm van de VVD en gedoogpartner PVV, lange tijd sterk gemaakt voor het schrappen van Nederland 3. De partijen zijn van mening dat amusement prima aan de commerciëlen kunnen worden overlaten. De  minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Van Bijsterveldt (CDA) is daar toen pontificaal voor gaan liggen. Ook de Bestuursvoorzitter van de NPO wil er niets van weten. ‘De Publieke Omroep is voor iedereen.’ Hagoort vindt de suggestie van de partijen dan ook een ‘symbolische discussie’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Minder voetbal door bezuinigingen publieke omroep

  1. Pingback: Boris van der Ham stopt als Tweede Kamerlid | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>